Molde så ut til å gå på en ny smell etter førsteomgangen i bortekampen mot Sarpsborg 08, med straffebom av Forren og et hjemmelag som til tider spilte gjestene inn i prolemer.

Serielederen overbeviste imidlertid i de siste 45 minuttene og kontrollerte inn en behagelig seier til slutt.

STERK BORTESEIER: Molde ble for gode for Sarpsborg 08.

Jevn førsteomgangDe første få minuttene av kampen gikk som forventet. Molde dominerte spillet og virket overlegne. Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før Sarpsborg skrudde opp tempoet på eget spill og var langt mer med i kampen.

Den første omgangen ble langt jevnere enn tabellen skulle tilsi. Med høyt balltempo og stort sett presist spill langs bakken, ble det en underholdende førsteomgang med flere nestensjanser.

Forren brente straffe

Begge de to lagene slet imidlertid med å spille seg til de store sjansene før Mattias Moström gjorde det meste på egenhånd og skaffet gjestene en tvilsom straffe. Svensken banet seg veg gjennom Sarpsborg-forsvaret og kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen felte til slutt Molde-spilleren på ulovlig vis. Det er det ingen tvil om, men Moström var neppe over 16-meterstreken og det skulle dermed egentlig ha vært et frispark. Slik gikk det ikke og Hansen fikk et gult kort.

Nok en gang var det Vegard Forren som fikk ansvaret fra straffemerket, som mot Zorya Luhansk i Europaligaen, og også denne gangen skulle det gå galt. Straffen var svak og plassert nesten midt på mål, en enkel redning for Sarpsborg-keeper Gudmund Kongshavn.

Noen få minutter senere, med høy temperatur på banen, blåste dommeren av til pause.

Forren-revansj

Om det lugget litt i førsteomgang for Molde, brukte serielederen andreomgangen til å vise hvorfor de nettopp er på toppen av tabellen. Bare tre minutter ut i andreomgang skaffet Molde målet de trengte for å vinne kampen. På en corner treffer Moström Forren, som sendte ballen i retning mot mål. På vegen treffer ballen Kristoffer Tokstad, som måtte se ballen gå i eget nett.

Etter scoringen virket Sarpsborg langt mindre skarpe og Molde så ut til å ha god kontroll. Med unntak av det som kunne blitt en gedigen tabbe av Ørjan Nyland var hjemmelaget aldri i nærheten av å utligne. Kort tid etter scoringen bommet nemlig Molde-keeperen på ballen, som holdt på å trille i mål. Heldigvis for gjestene fikk Moldes sisteskanse avverget og sparket ballen unna.

Full klaff for Høiland

Selv om Molde hadde god kontroll forsvaret hjemmelaget seg godt og Moldes spisser fikk få sjanser til å vise seg fram. Fredrik Gulbrandsen måtte gå av banen uten å ha markert seg merkverdig, men innbytter Tommy Høiland trengte få minutter på å vise seg fram.

Rett etter byttet snappet Moldes superinnbytter opp en dårlig pasning av Breive. Ballen gikk rett til Daniel Chima Chukwu, som kjempet seg til en avslutning. Kongshaug fikk reddet skuddet fra Chima, men måtte gi retur. Da kom Høiland løpende og banket ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 0-2. Hjemmelaget fikk nytt liv etter at Martin Wiig og Bojan Zajic ble byttet inn. Molde-laget la seg imidlertid lavt i banen etter Høiland-scoringen og forsvarte seg godt. Hjemmelaget kunne gjøre lite i sluttminuttene og måtte se Molde ta med seg alle tre poengene fra Sarpsborg.