I stedet innkaller Norges Skiforbund til en pressekonferanse på Ullevaal senere i dag, ifølge informasjon Aftenposten har fått.

Norges Skiforbunds siste pressekonferanser har hatt alvorlig karakter, etter at landslagets beste løper, Martin Johnsrud Sundby, ble dømt for brudd på dopingreglene. Da den saken skulle offentliggjøres, ble det innkalt til pressekonferanse en onsdag midt i fellesferien.

Aftenposten har ikke fått vite hva dagens eventuelle hasteinnkalling handler om.

— Foreløpig har jeg ingen kommentar, sier skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff.

- Kan du bekrefte om dagens kick off er avlyst?

— Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Graff.

Aftenposten har vært i kontakt med utøvere som har fått beskjed om at det ikke blir noen treff. Den beskjeden fikk de få timer før arrangementet skulle starte.

Håkon Wibstad, som sitter i skiforbundets styre på vegne av frestyle, sier:

— Dette har jeg ikke lyst til å kommentere. Vi prøver å gjøre dette så ryddig vi kan. Jeg kan ikke snakke med deg om dette.

«Alle våre største stjerner samlet»

Men det kan være alvorlige nyheter, siden forbundets prestisjetunge «kick off» avlyses på så kort varsel.

Skiforbundet var i ferd med å skape en årlig tradisjon; et stort treff i hovedstaden én måned før sesongstarten på Beitostølen.

I fjor var hele 41 utøvere fra seks forskjellige vintergrener hentet til Oslo for å kaste glans, snakke med journalister, vise frem nytt tøy og bli tatt bilde av foran sponsorplakater. «For første gang kan du oppleve alle våre største stjerner samlet!», lød den i invitasjonen den gang. Oppmøtet var meget bra.

I årsberetningen sin oppsummerte Norges Skiforbund suksessen slik: «I midten av oktober 2015 arrangerte Skiforbundet et stort kick off for sesongen 2015/1016. For første gang klart man å samle de største profilene fra alle grenene».

Også i år ble det lagt opp til store ting. Allerede for 14 dager siden ble invitasjonen til treffet sendt ut, og 65 utøvere fra alpint, langrenn, hopp, freestyle, telemark og kombinert skulle komme.

Påmeldingen måtte sendes tre dager før, showet skulle «streames» på nett og komikeren Bård Tufte Johansen skulle i år som i fjor være konferansier.

Ingen svar på spørsmål

Midt på dagen onsdag spurte Twitter-profilen «XC-Ski News» (XC står for langrenn) skiforbundets og langrennslandslagets Twitter-profiler om kick off-et skulle sendes på nett, når det ville skje, og hvilke utøvere som skulle være der.

Ingen av dem svarte på spørsmålet.

Da var det allerede klart at Petter Northug ikke ville møte opp. Mannen som tok fire gull sist det var ski-VM valgte trening hjemme i Trøndelag i stedet for å reise til Oslo. Han var invitert, men står som kjent utenfor landslaget i periodene hvor det ikke er sesong.

Aftenposten kommer tilbake med mer