Bildene av en tilskuer som tok seg inn på banen i kampen mellom Jönköping og Östersund og slo ned keeper Aly Keita sjokkerer svensk fotball. Foto: TT/NTB Scanpix

Skandale i svensk fotball: Tilskuer tok seg inn på banen, slo ned keeper og kom med bombetrussel

— Jeg var i sjokk, sier Östersund-keeper Aly Keita. 17-åring pågrepet etter hendelsen.

Publisert:

En maskert mann tok seg inn på banen i oppgjøret mellom Jönköping og Östersund i Allsvenskan mandag kveld.

Ifølge svenske Expressen skal mannen ha tatt seg inn fra siden og jaget Østersund-keeper Aly Keita rundt før han begynte å denge løs.

Tilskueren ble tatt hånd om av vakter etter hendelsen. Foto: TT/NTB Scanpix

Avisen skriver at Keita fikk behandling på stedet, mens angriperen ble ført ut av området av vakter.Expressen skriver at en 17-åring er pågrepet for forholdet. Han skal også ha fortalt vaktene at han hadde en veske som inneholdt en form for bombe. Det sier Peter Nordengard, vakthavende i politiet i Jönköping til Expressen.

— Jeg var i sjokk

Til Aftonbladet sier keeperen at han så noen som kom bak seg, før han han begynte å løpe. Han stoppet like etterpå da han trodde tilskueren var borte.

— Jeg var i sjokk. Jeg ramlet i bakken og forsto ikke hva som hendte. Det er synd at noen kan gjøre slik og forstyrre en ellers fin kveld, sier Keita, og legger til at han føler seg bra og ikke hadde behov for å dra på sykehus.

Les også

Sandnes Ulf-seieren kan ende med omkamp etter at dommeren viste ut feil spiller

Ifølge Aftonbladet klarte keeperen å reise seg igjen av egen maskin. Dommer Jonas Eriksson fant til slutt ut, i samråd med lagene, at det beste var å avbryte kampen .

— Surrealistisk og skremmende

— Det går bra med Keita, men han er sjokkert. Han har blitt angrepet på fotballbanen, da kan du forstå at han ikke har det så bra akkurat nå, sier Östersund-trener Graham Potter ifølge Aftonbladet.

— Det er to lag med respekt for hverandre. Det var surrealistisk og skremmende. Jeg har aldri opplevd noe lignende, fortsetter Potter.

Aly Keita fikk behandling etter å ha blitt angripet. Keeperen skal være i god behold, men sjokkert over hendelsen. Foto: TT/NTB Scanpix

Dommer Jonas Eriksson forklarer bakgrunnen for ikke å spille videre: — Vi konstaterte at det ikke var ok å spille videre. Keita ble undersøkt av lege, og ble anbefalt ikke å spille videre. Östersund-spillerne uttrykte at de ikke ønsket å spille videre, sier Eriksson.

Personen som løp inn på banen hadde ikke noe på seg som viste lagtilhøriget, som for eksempel skjerf eller andre klubbeffekter.

— Det viktigste er at Keita har det bra. Dette er langt fra våre verdier som klubb, by og mennesker. Nå er det viktig at vi står opp for det vi holder på med, sier Jönköping-trener Jimmy Thelin.

Det sto 1-1 da kampen ble avbrutt. Norske Stian Aasmundsen startet kampen for Jönköping.

– Vi presset på for en 2-1-scoring og det var bare et par minutter igjen. Spillet var på andre siden, men så ser man til venstre og da er det en kar som kommer inn og går til angrep på keeperen, sier Aasmundsen til NTB.

Publisert: