LERKENDAL: Den tidligere Sverige og Rosenborg-treneren, Erik Hamrén, er tilbake på Lerkendal. Svensken har tatt seg en ørliten pause fra fotballen og bruker nå tiden sin på å besøke gamle venner, hente inspirasjon og gi Kåre Ingebrigtsen hjelp.

59-åringen var Rosenborg-trener i to år og tok to seriegull med trønderne. Ferden gikk videre til Sveriges landslag hvor han tilbragte de neste syv årene.

Nå er han altså tilbake i Norge og Trondheim, men bare på besøk.

— Jeg har en pause fra fotballen og har tid til overs. Da ville jeg besøke Rosenborg og mine gode venner her, sier Hamrén til adressa.no.

Nyter godt av erfaringen

Å besøke gode venner i Rosenborg er ikke positivt bare for ham. Kåre Ingebrigtsen nyter godt av å få besøk av en så erfaren svenske på treningsfeltet.

— Han er en Rosenborg-venn og det er fantastisk for oss å prate med oss. Han har mye erfaring og kan hjelpe oss i hvordan vi prioriterer, sier Ingebrigtsen om Hamréns visitt.

ERFARING: Kåre Ingebrigtsen nyter godt av erfaringen til Erik Hamrén. Foto: Adrian A. Aagesen

For hans internasjonale erfaring kan komme godt med. Rosenborg kom seg ikke til Europa i årets sesong, mens Sverige spilte EM med Hamrén som trener.

— Han har en erfaring jeg ikke har. Det er bare positivt for oss å snakke med han. Jeg synes absolutt det er verdifull læring, fortsetter Bruttern.

Hente inspirasjon

Sist han tok en pause fra fotballen var våren i 1998. Også da besøkte han klubber for å hente insirasjon.

— Jeg synes det er fint å se hvor bra Rosenborg gjør det. De imponerer meg i år og dem gjorde det også i fjor da de tok både cup- og seriegull, fortsetter svensken.

- Hva bringer fremtiden for Erik Hamrén da?

— Vi får se. Som sagt har jeg en pause nå som jeg trengte. Nå har jeg fått hvile og er klar for å jobbe med fotball igjen. Jeg har fått noen tilbud, så vi får se hvor lang pausen blir.

Pek snapchat-kameraet mot spøkelset for å legge til adressasporten på snapchat.

Den velkledde svensken utelukker heller ikke en retur til Norge for å jobbe med fotballen.

— Det må komme et interessant tilbud, men jeg utelukker ingenting. Vi får se hva som skjer, sier han avslutningsvis.