STOLTE ROGALENDINGER: De to jentene nyter fine dager i Israel.

JAFFA (Aftenposten.no): Norges keeper Arild Østbø har med egen heiagjeng til U21-EM i Israel. Kjæresten Anne Øxnevad og søsteren Hilde Østbø går i front for en Rogalands-klan som teller fem personer.

Det er Østbøs foreldre, bestefar på 84 år, i tillegg til de to jentene.

Aftenposten traff de to jentene på Bloomfield stadion i bydelen Jaffa i Tel Aviv før Norge møtte Italia i den siste gruppespillskampen.

Og det var to stolte rogalendinger som nyter fine dager i Israel.

— Vi kom ned forrige søndag og skal være til søndag. Vi har hatt det fantastisk fint her nede, sier Hilde Østbø.

— Vi må hjem for vi må på jobb igjen på tirsdag, vi har ikke noe valg, fortsetter Anne Øxnevad som jobber som optiker. Søster Østbø jobber som avdelingsleder ved et treningssenter i Sogndal.

Sandnes-jenta er kjæresten til den Viking-utleide Strømmen-keeperen som fikk stå Norges siste gruppespillskamp. Ørjan Håskjold Nyland fikk hvile, og mannen som sto i kvaliken til EM fikk EM-debuten.

- Jeg blir så spent og nervøs når Arild skal spille. Jeg har ikke snakket noe særlig med han i dag, men det er like greit. Det er bedre at han får være i sin modus, sier kjæresten.

Sammen med familien har de fartet en del rundt i Israel under oppholdet. Blant annet har de to jentene vært to ganger i Jerusalem og besøkt Dødehavet.

— Og så blir det en del strandliv. Men vi har leid oss bysykler og syklet litt rundt, vi har fått med oss en del, sier Hilde Østbø.

- Hvordan har dere opplevd Israel?

— Helt fantastisk. Det har vært et positivt bekjentskap, sier Anne Øxnevad.

- Folkene vi har møtt rundtom der vi har vært har vært så åpne og interesserte i oss, alle har vært veldig hyggelige, forklarer Hilde Østbø.