AV Jan Henrik Indbjør

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær bekrefter at klubben har mottatt et konkret bud på Magnus Wolff Eikrem, men at det ble kontant avvist.

— Det ene tilbudet vi har fått var ikke i nærheten av et realistisk nivå når vi snakker om en spiller av Magnus' kaliber , sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

— Jeg røper hverken hvilken klubb eller land det var snakk om, men jeg tror neppe det ville ha vært interessant for Magnus uansett.

Prat etter EM

Manageren og Molde er naturligvis vel forberedt på at interessen for kvartetten Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Martin Linnes og Ørjan Håskjold Nyland øker i takt med prestasjonene i EM-sluttspillet.

- Og det har kommet flere forespørsler, men kun det ene tilbudet jeg fortalte om , sier Solskjær.

Av de fire er det bare Wolff Eikrem som har utgående kontrakt denne sesongen. Han kan i teorien forhandle med og signere for ny klubb seks måneder før kontrakten utløper, og i hans tilfelle betyr det ganske umiddelbart.

— Jeg kommer til å ta en prat med Magnus om framtida så snart han er hjemme igjen. Foreløpig skal han få konsentrere seg fullt og helt om EM-sluttspillet i Israel, slår MFK-manageren fast.

Jo Inge Berget har for øvrig kontrakt med MFK ut 2014-, Ørjan Nyland ut 2015- og Martin Linnes ut 2016-sesongen.

- Spekulasjoner

Torsdag meldte Dagbladet at Haugesunds landslagsspiss Alexander Søderlund er enig med Molde FK om overgang, men både spilleren og klubbene var kjapt ute med dementi.

— Dette er bare spekulasjoner, og det er vi jo vant til. Men hvem som er Dagbladets kilde, må du nesten spørre dem om. I mellomtida fortsetter vi å jobbe med våre prosjekter, sa Solskjær i går.

Og skulle det nå likevel vise seg å være noe i Søderlund-ryktene, er det altså ingen av partene som er klare for å bekrefte det så langt.

Full kvote

Det norske overgangsvinduet er åpent fra 15. juli til 13. august, slik det også er for andre nordiske land med sesong vår-høst.

Det internasjonale overgangsvinduet er derimot åpent fra 1. juli til og med 31. august, og spillere som eventuelt skal ut av MFK-stallen har altså litt større slingringsmonn tidsmessig i begge ender.

— Men det betyr ikke at vi må vente til 15. juli med å presentere nye spillere. Jeg håper vi kan komme med nyheter før den tid, sier Solskjær.

I dagens MFK-stall er utlendingskvoten på ni spillere brukt fullt ut.

— Det betyr at noen av dem må ut hvis vi skal hente nye, bekrefter MFK-manageren.