ROSENBORG — ODD 1-0

ABRAHALLEN: Rosenborg var kampens førende lag, men slet med å komme til store målsjanser. Ryggen til Matthias Vilhjalmsson avjorde kampen.

OVERRASKENDE: Matthias Vilhjalmsson - med ryggen til - har akkurat avgjort kampen mot Odd. Keeper Sondre Rossbach fortviler på bakken. Foto: Morten Antonsen

De Lanlay burde scoret

Rosenborg var det klart giftigste laget i Abrahallen før pause. Yann-Erik de Lanlay var foretrukket på venstrekanten, og fikk de to største mulighetene før hvilen.

Etter knappe halvtimen burde vingen scoret. Han ble nydelig spilt gjennom av Fredrik Midtsjø, men Odd-keeper Sondre Rossbach tok avslutningen fra kloss hold. Rossbach, som blant "Odderane" går for å være i verdensklasse nettopp i de situasjonene – i dueller mann mot mann innenfor korte avstander.

Få Odd-muligheter

I den andre enden av banen ble det rolige 45 minutter for André Hansen. Selv om RBK ikke var Odd totalt overlegne i banespillet, var de få avslutningene til Odd av det ufarlige slaget. Knapt en eneste gang pådro Hansen seg pulsøkning.

Keepertabbe

Etter pause la RBK om til to sentrale midtbanespillere, med Konradsen og Stamnestrø. Gytkjær kom inn og dannet spisspar med Vilhjalmsson. Med det ble RBK farligere. Men da målet kom, var det et skikkelig "skit-mål".

Vilhjalmsson jaget keeper Rossbach på et tilbakespill. Rossbach fikk litt hetta, og dundret kula i ryggen på islendingen. 1-0. Det ble kampens eneste scoring.