Vålerenga og Sparta tok vare på første mulighet og sikret seg plass i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Det ble klart etter den femte kvartfinalekampen mandag.

I semiene (første kamp fredag) møtes Stavanger og Vålerenga og Storhamar og Sparta.

— Dette gleder vi oss til, sier VIF-trener Espen Knutsen til TV 2. Stavanger valgte seg VIF som motstander.

— Litt forbauset ble jeg, jeg hadde ikke trodd Oilers ville velge oss. Men det passer oss greit. Vi har vunnet de to siste mot dem og vært gode. Dette gleder vi oss skikkelig til, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen like etter at valget ble kjent og like etter at VIF-treneren hadde sagt de helst ville møte Storhamar.

Mandag slo Vålerenga Frisk Asker med 3-1 i egen hule, mens Sparta slo Lørenskog med 4-0 på borteis.

Frisk Asker var det mest villige laget i 1. periode på Jordal. De fikk da også først hull på byllen da Brett Sonne gjorde 1-0 litt over midtveis i perioden.

Espen «Shampo» Knutsens menn viste seg derimot fra en litt annen utgave i midtperioden, og Tobias Lindström gjorde at lagene var à jour med sin tidlige scoring.

Solid

Gjestene ble holdt inne i kampen med solid innsats av målvakt Nicklas Dahlberg. Han klarte ikke å stå imot presset da Andreas Stene satte inn 2-1 mot slutten av perioden.

Simon Gamache økte til 3-1 litt før midtveis i tredje periode.

Sparta Sarpsborg holdt stand mot Lørenskog og viste initiativ og yppet seg i første perioden. Noen mål ble det derimot ikke. Midt perioden jevnet spillet seg ut, og gjestene koblet grepet da Dion Knelsen og Nathan Condon scoret hvert sitt mål mot slutten av perioden.

Condon økte til 3-0 med litt under seks minutter igjen, og kampen var i realiteten over. Han fikk gjøre sitt hat trick i åpent mål med 35 sekunder igjen.