På gårdagens BK Tromsø-trening gikk Østvik over listen på 1,60 meter i et vanlig hopp. Det hele ble foreviget av lagkamerat Martin Støyten på en video som snart er sett av 10.000 mennesker på Facebook.

Ved listen ser man også BK-libero Vegard Paulsen, som knapt er høyere enn listen, må bare le av Østviks ekstreme hopp.

Det imponerer sågar sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen.

— 1,60 er sprekt det, altså, sier Nilsen på telefon til iTromsø.

Nilsen henviser til tidligere topp-høydehopper Håkon Särnblom for ytterligere analyse. Särnblom var i sin tid en av Europas beste høydehoppere, med en personlig rekord på 2,30 meter.

I dag trener han fremtidige høydehoppere. Her er hans analyse av Østviks hopp:

— Han ser jo spenstig ut. Dette er en helt annen øvelse enn høydehopp, selv om det krever en del felles ferdigheter, sier Särnblom og fortsetter:

— Når det gjelder nivå, så er det han her viser veldig bra, men ikke ekstremt. Kan han prøve samme øvelse hvor han satser på ett bein neste gang? utfordrer den tidligere verdensklasse-hopperen.

- Kunne hoppet høyere

Selv vedgir Kristoffer Østvik at han overrasket seg selv med hppet.

TALENT: BK Tromsø-spiller Kristoffer Østvik slipper jubelen løs under tromsølagets seier mot Førde sist helg. Foto: Lars Eidissen

— Det var bare en konkurranse vi hadde etter trening. Jeg var litt overrasket over at det gikk så høyt, sier 20-åringen. Men:

— Jeg tror jeg kunne hoppet høyere, jeg hadde allerede trent i to timer. Jeg tror flere ble litt overrasket over at det gikk så høyt i lys av det, sier Østvik.

Forfang-kompis

Morsomt nok er Kristoffer Østvik til alt overmål barndomsvenn med Tromsøs hoppkomet nummer én — skihopper Johann Forfang.

De to 20-åringene vokste opp sammen på Kvaløysletta i en aktiv hverdag.

— Vi gikk på skole sammen i mange år og hoppet på ski sammen. Jeg tror vi begge liker veldig godt det å hoppe. Personlig har jeg alltid likt å hoppe høyt og langt uansett hva jeg måtte bruke for å gjøre det, sier volleyballspilleren.

Etter hans imponerende kamp mot Førde sist helg, uttalte Østvik en ambisjon om proffspill i Belgia til sommeren.

- Det blir ikke friidrettssatsing nå da?

— Hehe. Jeg drev på mye om sommeren før med å hoppe lengde og høyde fordi jeg synes det var artig, men volleyballen tok over til slutt, konstaterer Kristoffer Østvik.