TROMSØ (iTromsø): Skistjernen ankom Tromsø med fly fra Trondheim litt etter klokka 21.00 i kveld. Nesten sist inn i ankomsthallen tok en sommerlig kledd Northug seg tid til en prat før bagasjen kom på båndet.

Han slo igjennom i nettopp ski-NM i 2006, og har mange gode minner fra mesterskapet han går for ellevte gang.

(krever innlogging) — NM er alltid artig å gå, slår Northug fast, og legger ikke skjul på at han ser veldig fram til å gå foran tusenvis av nordlendinger.

— Jeg synes det er fine løyper og har gått her før. Det er mye av det samme etter det jeg forstår. Jeg gleder meg til å møte folket igjen, og stemningen det bruker å være på NM. Det har sin sjarm, sier Northug til iTromsø.

- NM alltid viktig

I utgangspunktet var målsettingen gull både lørdag og søndag. Men ettersom lillebror Tomas Northug ikke er helt i slag tror Petter Northug at stafettgull blir tøft.

— Tomas reiser mest sannsynlig hjem, så da blir det vanskelig. Da er vi sjanseløs på gull, og det blir nok å kjempe for en medalje. Men lørdag er målet gull, sier showmannen Petter Northug.

- Hvor viktig er er NM for deg i en sesong der det ikke er noen store mesterskap?

— NM er alltid viktig, og det er stor ramme rundt det. Du får ikke noe gratis her, og skal jeg vinne, må jeg ha en kjempedag, sier Northug som blir å se i løypene allerede i morgen.

— Jeg må teste løypene til lørdag og bruke dagen til å forberede meg til tremila. Det samme gjelder på lørdag da jeg må tenke inn mot stafetten søndag. Så er det videre til Drammen og Holmenkollen i neste uke, sier Northug til iTromsø.

Vant i Harstad

Northug var i Nord-Norge senest under NM del 2 sist mars i Harstad. Da vant han teamsprinten sammen med lillebror Tomas.

Det var gjennom sommeren og høsten lenge et spørsmål om Northug kom til å gå for landslaget eller velge langløp.

Til slutt ble han enig med landslaget om en ny avtale, noe som sikret deltagelse i NM for skikongen.