Tom Høgli i sin siste kamp for TIL. I bakgrunnen vrakede Morten Gamst Pedersen. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Fire snakkiser etter TIL-tapet mot Sarpsborg 08: «Hva betyr Gamst-vrakingen egentlig?»

Vi har sett på fire tema det snakkes om etter TILs siste seriekamp for sesongen.

Publisert: Publisert:

TIL-Sarpsborg 08 0–2

1) Høglis siste kamp

Mye er sagt og skrevet om Tom Høglis karriere. Lørdag kveld klokken 19.13. ble han byttet ut til stående ovasjoner. En nesten 20 år lang karriere på seniornivå var over.

Etter kampslutt var det ikke en tapsstemning i pressesonen for TILs del, mye grunnet Høgli.

Intervjurundene nede i pressesonen ble etterfulgt av tale i VIP-losjen foran lagkamerater, familie og supportere.

Dessverre for både TIL og ikke minst Høgli selv fikk klubben i denne omgang aldri sett det beste av skånlendingen. Men utenfor gressmatta var det tydelig at han hadde gjort stort inntrykk på mange i klubben.

Lykke til videre, Tom!

Les også

Lagkamerat trykte opp 25 T-skjorter for å hylle Høgli: – De beste pengene jeg har brukt

2) Gamst vraket – hva betyr det?

Morten Gamst Pedersens benketilværelse mot Sarpsborg kan tolkes på flere måter. Enten er Simo Valakari så trygg på den 37 år gamle veteranen at han tør å benke han for å gi noen andre sjansen. Alternativet er han at han mener Gamst er for dårlig til å spille.

Uansett var Premier League-spilleren ikke tilfreds med å bli benket, noe han til iTromsø ga klar beskjed om etter kampslutt. En forbannet Gamst hadde snakket ut med hovedtrener Simo Valakari.

Forsesongen er lang, men ikke lenger unna enn at vi allerede i slutten av januar får svar på om Gamst er på vei ut av startelleveren når treningskampene starter opp.

3) Spillerjakten kan starte for fullt

iTromsø omtalte lørdag kveld at TIL er svært nære å signere Simen Wangberg videre de neste årene. Men en rekke andre spillere spilte trolig sin siste kamp lørdag for TIL.

Magnar Ødegaard, Hans Norbye og Christian Landu-Landus kontrakter går ut etter sesongen, og per i dag taler lite for at disse blir med videre.

Ødegaard er i søkelyset til lørdagens motstander. Sarpsborg 08-trener Geir Bakke fortalte iTromsø at de har særpingen Ødegaard på en liste over spillere de vurderer inn mot neste sesong. Kanskje blir det dermed en retur hjemover for midtstopperen som har vært i klubben i fire år.

Dette åpner også opp for at nye fjes må inn. Både på stopperplass og spissplass må det forsterkes kraftig for at TIL skal forbedre en 10. plass som uansett er den beste plasseringen siden 2012 i Eliteserien.

Les også

Hemmelig sponsorhjelp skal sikre ny TIL-avtale med nøkkelspiller

4) Økte tilskuerantallet på Alfheim, men nådde ikke eget mål

Bare 2.998 antall solgte billetter ble registrert på den iskalde novemberkvelden i Tromsø. Totalt endte TIL opp på 3.655 tilskuere i snitt per kamp. Det er 49 bedre enn de 3.596 klubben hadde forrige sesong. Den gledelige økningen blir dessverre en nedtur for klubben som hadde satt 3.800 personer per kamp som målsetting.

Det blir spennende å se hva slags grep TIL klarer å ta foran neste sesong, men det blir ikke enklere å trekke folk på Alfheim etter en svak høstsesong.

Publisert: