VÆRNES: Onsdag morgen kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær er tilbake som manager i Molde. Solskjær har signert en 3,5-årskontrakt med klubben han trente fra 2011 til 2014. — Det bryr jeg meg ikke om. Jeg driter i hva de gjør i Molde, sier Rosenborg-spiller Ole Selnæs til adressa.no før avreise til Roma og kampen mot Lazio.

Molde dominerte norsk fotball under Solskjærs forrige periode som manager og flere eksperter, deriblant TV 2s Øyvind Alsaker, skriver på Twitter at Rosenborg må svare på Moldes satsing.

— Det er alltid bra hvis det er mer interesse rundt norsk fotball og han har et gigantisk navn, så sånn sette er det bra for interessen. Men for Rosenborg sin del bryr jeg meg ikke. Vi gjør ikke noe annerledes selv om han er Molde-trener, sier midtbanespilleren.

Se Solskjærs første intervju som Molde-trener

Kommer ikke som et sjokk

Selnæs er ikke nevneverdig overrasket over ansettelsen:

— Selv om det ikke akkurat har ligget i kortene, så har det vært rykter. Men jeg har ikke tenkt så mye på det, jeg prøver å tenke minst mulig på dem, sier Selnæs, som er friskmeldt til kampen mot Lazio.

Ole Gunnar Solskjær på Aker stadion onsdag. Foto: Kjell Langmyren

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er heller ikke overrasket og mener det er kjempebra både for eliteserien og interessen at Solskjær er tilbake. Han tror imidlertid ikke at Molde blir en større konkurrent enn de ville vært uten han.— Konkurransen fra Molde er alltid der uansett. Det er bare VG og Dagbladet som tror han kommer til å revolusjonere norsk fotball igjen. Det kommer han ikke til å gjøre. Han er en dyktig trener, men de er det mange av i eliteserien. Molde blir ikke så mye bedre av at Ole Gunnar kommer inn. De var fryktelig gode under Tor Ole også, så vi er vel alle på samme nivå, sier Ingebrigtsen.

- Er han dyktigere enn deg?

— Det er han sikkert, men vi har et bedre trenerteam enn Molde, så da redder vi oss inn der.

Nekter for at det er en nedtur

Rosenborg-treneren vil ikke høre snakk om at det må være en nedtur for Solskjær å komme tilbake til norsk fotball etter å ha forsøkt seg som manager i utlandet.

— Han trente Cardiff sist og nå skal han lede et lag som møter Ajax og Celtic, og det kan ikke være nedtur. De kjemper om titler og spiller i Europa, så det kan aldri være en nedtur å komme tilbake til norsk fotball, sier han.

Og hva har ansettelsen å si for trøkket i kampene mellom erkerivalene Molde og Rosenborg?

— Trøkket blir som det alltid har vært. Han er en strålende fyr og vi prater godt sammen ,så det blir ingen krangling. Båndene mellom Molde og RBK har uansett aldri vært voldsomt tette og sterke, sier Ingebrigtsen smilende.