Norge — Tsjekkia 0-1 (0-1, 0-0, 0-0):

MINSK (aftenposten.no): Steffen Søberg har fått sitt definitive gjennombrudd internasjonalt i årets VM i Minsk.

Mot Sverige spikret han igjen og frustrerte de svenske spillerne lenge. Mot Tsjekkia i går storspilte han igjen. Og nå spilte han ikke fordi Lars Haugen skulle hvile. Denne gang var 20-åringen fra Vålerenga foretrukket foran KHL-proffen, og de siste års førstevalg på landslaget, Lars Haugen.

— Jeg spilte meg vel ikke ut av laget. Men det er nok fortsatt Haugen som er førstekeeper. Selv om jeg har spilt to gode kamper her så holder ikke det. Haugen har spilt veldig bra lenge, sier Søberg ydmykt.

Vil ikke love spilletid

Lars Haugen har spilt fem kamper og har en redningsprosent på beskjedne 87,25 til nå i VM. Etter to kamper står Steffen Søberg med en redningsprosent på 95,95. Det er nesten oppsiktsvekkende bra for den år gamle målvakten som spilte sin første offisielle kamp mot Sverige

— Steffen imponerer med spillet sitt her. Han har spilt to fantastisk gode kamper, og det er veldig moro, sier landslagssjef Roy Johansen.

Det er han, og kanskje mest keepertrener Per-Erik «Pekka» Alcen, som bestemmer hvem som til en hver tid skal stå.

— Men kan du sette ham ut av laget etter denne kampen?- Vi får gå gjennom det med Pekka. Men han har ikke spilt seg ut. Han har vært eksemplarisk på samlingene våre nå. Og så gleder det meg at vi har flere målvakter i det absolutte toppsjiktet, sier Roy Johansen.

Han hverken kan eller vil love Søberg startplass mot Canada i morgen, men karakteriserer prestasjonen mot Tsjekkia som verdensklasse.

Forkjølet

— Det er vel heller ikke opp til meg å bestemme hvem som skal stå. Jeg har alltid lyst til å spille, jeg, men vi får se hva som skjer. Det er tette kamper, man blir sliten etter en kamp. Det er nok å gjøre, sier Søberg.

Etter et par dager småsyk virket han i aller høyeste grad frisk i går.

— Jeg har vært småforkjøla, så jeg var spent på hvordan kroppen ville reagere. Jeg var litt slapp i øynene. Men et par Red Bull ordnet den saken, sier Søberg.

Norge har ennå ikke vunnet med Søberg i mål. Begge kampene har endt med ettmålstap.