I fjor slo Dnipro store lag som Napoli, Ajax og Olympiakos på vei til Europaligafinalen. Den tapte de 3-2 mot Sevilla, men det er likevel ingen tvil om at Rosenborg må finne seg i å være underdogs på Lerkendal torsdag kveld.

Klubbens analytiker Andrea Loberto ser likevel svakheter i laget som Rosenborg kan utnytte.

— De spiller av og til på små marginer og det kan vi straffe dem for. De kan også gi bort mye rom i forsvar, spesielt bak backene. På samme måte som St. Etienne kan de av og til være ustrukturerte bakover, og det var jo slik Tobias Mikkelsen scoret mot dem, sier Loberto til adressa.no.

LES OGSÅ: Han er RBKs ukjente Europa-våpen (krever innlogging)

- Beste laget vi har møtt

Han har sett mange timer med video for å finne ut så mye som mulig om Dnipro og vist resultatene til trener Kåre Ingebrigtsen. Etter å ha sett sju-åtte fulle kamper er konklusjonen klar: Dnipro Dnipropetrovsk er det beste laget Rosenborg har møtt i år.

foto
GRUNDIGE FORBEREDELSER: Analytiker Andrea Loberto har kontor rett ved siden av Kåre Ingebrigtsen. Her viser han frem noe av analysen de har gjort før kampen mot Dnipro. Foto: Sjur Magnus Bergstrøm

— Det er et veldig bra lag og rutinert lag. God keeper og gode ballspillere på midtbanen. De har raske kanter som både kan true bakrom og få ballen i fot. På topp har de en spiss som er dyktig til å avslutte og finne rom i boksen, sier han.

Ble forvirret

Loberto trekker frem vingen Matheus som en stor trussel mot RBK-forsvaret med sin gode hurtighet og teknikk. Han mener også at Rosenborg må være oppmerksom på midtbanespiller og kaptein Ruslan Rotan, en spiller som gjorde Loberto forvirret da han så videoklipp av ham.

foto
TRUSSEL: Dnipro-spiller Matheus. Her i kamp mot Lazio i første gruppespilleskamp. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB scanpix

— Rotan er god bak spissen og veldig dyktig med begge føtter. Jeg skjønte ingenting da jeg så ham på video første gang, fordi først tok han en corner med høyrefoten og så tok han en med venstrefoten på andre siden etterpå, sier italieneren.

St. Etienne-resultatet ga respekt

Ifølge Loberto ligger nøkkelen til et godt RBK-resultat i å være trofaste til oppgavene i forsvar og holde posisjoneringene, i tillegg til å arbeide som et kollektiv.

— Vi må utnytte rommene som garantert kommer etter hvert. Vi kommer til å bli mer og mer vant til nivået etter hvert, så er det spennende å se hvordan Dnipro ser på oss. Alle lagene i gruppa ser nok på oss som et lag de kan slå, men prestasjonen vår mot St. Etienne ga oss respekt. Spørsmålet er hvor mye respekt de gir oss. Det er spennende å se hvordan inngangen deres blir, sier han.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

— Kan Dnipro undervudere RBK og bli litt naive?

— Jeg håper de kan være det, men jeg tror ikke de undervurderer oss. Vi har en stor historikk i europeisk fotball og de vet at vi leder serien suverent. Vi har enkeltspillere som har vært attraktive på markedet og kombinert med resultatet mot St. Etienne gjør at de nok vet hva vi står for, sier Loberto.

Kampstart er 19.00 og du kan følge kampen direkte på Adressa.no.