Saken om hvor TIL skal spille sin siste hjemmekamp i Royal League mot Brøndby når stadig nye forviklingshøyder.

Siste utvikling er at Markussen i går startet arbeidet med å kontakte diverse norske klubber for å få avviklet kampen mot TIL utendørs.

Komedie

— Vi har nå fått slått fast at kampen ikke kan gå på Alfheim. Men ifølge UEFA-reglementet kan Brøndby nekte oss å spille innendørs. Derfor vil vi nå forsøke å finne en bane en annen plass i Norge vi kan spille på, sier Markussen.

Brøndby har også gitt sterke signaler om at man ikke ønsker å spille innendørs.

Han hadde i går ettermiddag tre alternativer. Lerkendal, Brann Stadion eller Marienlyst i Drammen.

— Men det vil jo bli en komedie å spille en slik kamp foran 100 drammensere, sier han oppgitt.

Flere alternativ

Det kan imidlertid bli vanskelig å få innpass på banene.

— Vi forstår situasjonen til Tromsø og vil behandle en slik søknad skikkelig. Men vi skal selv ha kamp hjemme mot Odense 17. februar, og siden vi ikke har undervarme, er det ikke sikkert den tåler mer. Vi kommer heller ikke til å risikere banen ved å la vår egen kamp gå om vi er i tvil. Odense har ingen problemer med at vi spiller i Vestlandshallen, sier daglig leder i Brann, Bjørn Dahl.

— Det er vanskelig å si noe om dette nå. Vi skal selv spille der både 12. og 17. februar, og om en tredje kamp kan gå der i februar, er tvilsomt. Dette er veldig avhengig av vær, sier daglig leder i Rosenborg, Nils Skutle.

— Men Stavanger Stadion bør være et godt alternativ. Der er banen helt sikkert grønn og fin på det tidspunktet. I forhold til klima, må det kunne være det beste alternativet, legger han til.

Kan gå inne

Markussen håper dog fortsatt i det lengste på Nordlandshallen.

— Sportslig vil det være best både for oss og Brøndby, hevder TIL-sjefen.

Dag Vestlund, som sitter i turneringskomieen i Royal League, er ikke tvil om hva som bør gjøres.

— Etter mitt syn bør kampen kunne gå innendørs om TIL ikke finner et egnet alternativ utendørs. Det kan ikke være slik at Brøndby skal kunne nekte, for så å spekulere i at de får kampen til sitt eget stadion. Ingen turneringer vil tillate det ut fra et sportslig hensyn. Da må alle banene i Nord-Europa være stengt. Og dersom vi i turneringskomiteen pålegger Brøndby å spille den innendørs, må de det.

— Etter å ha snakket med dem som står bak utbyggingen av Alfheim, er det helt klart at banen ikke vil overholde sikkerhetsbestemmelsene, legger han til.