TRONDHEIM (adressa.no): — Det var en parodi fra start til mål. Helt svart, sier Emil Hegle Svendsen til NRK noen minutter etter 36. plassen på VM-sprinten.

Som også er utgangspunkt for søndagens jaktstart. For med fire bom og et klønete fall ble det et helt håpløst utgangspunkt før morgendagen, for mannen som tok fire VM-gull for to år siden.

Etter et renn som ble vunnet av Johannes Thingnes Bø, mens bror Tarjei Bø tok bronsen.

— Jeg vet ikke hva som skjedde da jeg falt. Jeg trodde jeg var på toppen av bakken, men da jeg så opp var jeg ikke på toppen likevel. Jeg bare tryna, sier Hegle Svendsen om snublingen etter et par kilometer.

- Bommet med ti cm

Samtidig var det ikke snublingen som ødela mest. Fire bom på to skytinger er uvant kost, tross tidvis vanskelige forhold på standplass.

— Jeg prøvde å legge fallet bak meg. Så bommer jeg med ti cm på ett av skuddene på den liggende skytingen.

— Da var det skikkelig svart, sier han til NRK.

- Grei skiform

Hegle Svendsen, som har slitt med sykdom før mesterskapet, hadde niende beste tid i sporet. Det gjør at han ikke har gitt opp helt før jaktstarten, selv om han er 1. 40 min. bak vinner Thingnes Bø.

— Jeg får prøve å gå meg oppover. Jeg er faktisk nærmere i tid enn hva jeg hadde trodd. Men jeg er rusten, og har ikke konkurrert på en stund. Formen er grei, sier han – som meldte seg på av gratulantene til brødrene Bø.

— Kjempeartig. Johannes fortsetter den gode rekka si i Finland. Så er det utrolig sterkt og artig at Tarjei er tilbake i toppen, sier han til NRKs direktesending.