Han har smurt seg med tålmodighet lenge nå, Andreas Lie.

I 129 eliteseriekamper på rad har Sten Grytebust voktet AaFK-målet. Dermed har sjansene for Andreas Lie blitt svært få siden returen til AaFK foran 2013-sesongen. Nå får han endelig sjansen.

– Det er klart jeg ser fram til dette. Det er jo dette som er grunnen til at vi holder på med fotball, sier Andreas Lie.

Viktige uker

Trolig vil han minst vokte AaFK-buret de kommende fire ukene på grunn av kneskaden til Sten Grytebust.

Lie føler seg klar for oppgaven – og vet at det kan bli ekstra viktig å prestere. I horisonten kan det ligge en skikkelig gulrot.

Selv om han har blitt en benkesliter, gleder Andreas Lie seg stort over når det går bra med AaFK. Se bare på reaksjonen hans etter seieren mot Vålerenga. Foto: NTB Scanpix

Kontrakten til Sten Grytebust går ut ved sesongslutt. Sannsynligheten er stor for at den ikke forlenges.– Som fotballspiller gjelder det å ta vare på alle sjanser man får. Selvfølgelig ser jeg at dette kan bli en fin mulighet for meg til å overbevise og skape tillit fra trenerteamet. Jeg håper jeg kan bruke denne perioden til å styrke mine aksjer til å bli AaFKs nye førstekeeper, sier Andreas Lie.

Han understreker at han ikke har peiling på om Sten Grytebust vurderer å forlate klubben.

– Men den dagen han forsvinner, er jeg klar for å bli ny førstekeeper, fastslår Andreas Lie.

– Hva om du ikke får den sjansen?

– Den tid, den sorg. Vi lever i nuet og må ta ting som det kommer, men det er klart at jeg må vurdere om jeg skal prøve noe nytt. Uten at jeg nødvendigvis sier at jeg vil gjøre det, sier Lie.

AaFK håper naturligvis på en kontraktsforlengelse med Sten Grytebust.

– Hvis ikke, kan Andreas Lie ta over som førstekeeper?

– Ja, hvis ikke hadde han ikke vært her. Alle i vår stall må ha ambisjoner om å spille førstelagsfotball, sier AaFK-assistent Karl Oskar Fjørtoft.

Utålmodig

Det har Andreas Lie i aller høyeste grad. Faktisk har sulten bare blitt større og større.

I 2013 var han utleid til Hødd. På tampen av sesongen pådro han seg en ryggprolaps som gjorde at store deler av 2014-sesongen ble amputert.

– Derfor var tankene mine i hele fjor egentlig på å bli frisk igjen og komme tilbake på mitt beste nivå. Jeg var egentlig ikke så utålmodig i fjor, sier Andreas Lie.

I år er det blitt verre. På den ene siden forstår han at Sten Grytebust blir foretrukket. På den andre siden har han et brennende ønske om å stå i mål.

– Du har jo lyst til å spille og bidra. Det er lett å bli utålmodig når det er sånn, men samtidig vet jeg at du er ferdig med en gang om du slipper deg ned og blir umotivert. Da har du ikke en sjanse i dette gamet, mener Andreas Lie.

– Hvordan takler du situasjonen som person da?

– Som alle andre er jeg sikkert litt opp og ned. I perioder er jeg mer frustrert enn andre, og da går det nok litt utover omgivelsene. Men i andre perioder prøver jeg å være positiv og bidra inn med gruppa på en god måte, sier Lie.

Seier som teller

Mandag får han endelig sjansen til å bidra på banen. Da gjester formlaget Viking Color Line stadion.

– Viking er et godt lag, som har gjort det godt, spesielt på hjemmebane i år. Men vi har vært brukbare her ute på stadion. Det bør være gode muligheter for tre poeng mot Viking på hjemmebane, sier Andreas Lie.

Følg kampen direkte her