Arsenal hadde muligheten til å klate tilbake til topps på ligatabellen igjen ved seier over Aston Villa mandag. Det var en mulighet de tok godt vare på.

Allerede i åpningsminuttene tok de kontroll på kampen og trilllet mye ball. Deres første sjanse kom etter fem minutter da Olivier Giroud headet rett utenfor etter et innlegg fra høyre fra Sagna. Noen minutter senere yppet hjemmelaget seg litt da de satte et høyt press. Det førte til Arsenal-feil, men Fabian Delphs skudd fra 20 meter gikk halvannen meter utenfor mål.

Deretter måtte kampen stoppes i flere minutter på grunn av hodeskade. Nathan Baker blokkerte et langskudd med hodet og gikk rett i bakken. Der ble han liggende helt til han ble båret av banen med oksygenmaske foran munnen.

— Han fikk en hjernerystelse. Han er ikke bra, men heldigvis er han allerede bedre, fortalte Villas trener Paul Lambert etter kampen.

To kjappe

Etter dette fortsatte Arsenal med å trille ball, men det var ikke før i de 35. minutt at de skulle får. Mezut Özil spilte frem venstrebacken Nacho Monreal som var på et løp høyt oppe på Arsenals høyreside. Han la ballen utover til Jack Wilshere som la ballen til rette og deretter plasserte den inn ved lengste stolpe.

Bare minuttet senere var Wilshere igjen på rett plass til rett tid. Han var våken og fikk tak i ballen da Fabian Delph klønet det til. Han sendte raskt Giroud mot mål med en presis chip. Franskmannen hadde Villa-stopperen Matthew Lowton tett oppi kroppen, men nedtaket var eksemplarisk og da skuddet gikk gjennom beina på den skliende forsvareren hadde ikke Brad Guzan noen mulighet til å forhindre at ballen gikk inn i nettet ved lengste stolpe.

Laber start på andre omgang

Arsenal dominerte virkelig første omgang og hadde et ballinnehav på over 70 prosent. Dermed måtte hjemmelaget gå til pause akkompagnert til hjemmefansens piping. Det så ut til å hjelpe noe. For etter pause klarte de å holde på ballen mer. Blant annet fikk Leandro Bacuna en god skuddsjanse da han fikk ballen ved 20 meter. Skuddet gikk imidlertid rett på Wojciech Szczesny i Arsenal-målet.

Etter dette skjedde det ikke så mye på banen. Arsenal hadde full kontroll og det som lignet sjanser var langskudd som ikke nødvendigvis var så farlige likevel.

Endelig scoret Benteke

Kvarteret før slutt ble det imidlertid liv i kampen igjen. Aston Villa klarte igjen å stå opp med høyt press. Santi Cazorla prøvde å spille seg ut, men Lowton snappet opp ballen. Han slo inn et innlegg fra Villas høyre kant og bakerst i feltet stupheadet Christian Benteke ballen i mål. Hans første seriemål siden 1-2-tapet mot Newcastle i fjerde seirerunde.

Hjemmelaget øynet muligheten for poeng og bare noen minutter etterpå var det et høyt innlegg igjen på vei mot Bentekes skalle, men denne gangen klarte Per Mertesacker å styre ut til hjørnespark. Ett minutt før full tid var belgieren igjen på ferde inne i Arsenals felt. Bacary Sagna var ingen konkurranse i luftduellen, men ballen ble headet rett på keeper. Det var en sjanse Benteke burde utnyttet bedre.

Det ble lagt til seks tilleggsminutter, men hjemmelaget var ikke nøyaktige nok i oppspillene til at det ble farlig. Etter kampen var Arsenal-trener Arsene Wenger fornøyd.

— Pasningsspillet vårt presset dem veldig i første omgang, mens det var mer fysisk spill i andre. Det var noen farlige situasjoner mot slutten, men jeg synes vi var gode defensivt, sa han etter kampen.