Lørdagens serieåpning mellom Tottenham og Everton er utsatt som følge av opptøyene i London og bydelen Tottenham. Avgjørelsen er tatt i samråd med politiet.

– Det siste nå er at Tottenhams kamp mot Everton har blitt utsatt. Politiet har gjort en veldig god jobb, men det har skjedd så mye den siste uken at det måtte gå slik, sier Premier League-styreformann Richard Scudamore, ifølge The Guardian.

Torsdag ettermiddag bekreftet Premier League at de øvrige ni kampene spilles som planlagt.

– Det ser bra ut for de andre ni kampene, om det ikke skulle oppstå mer bråk.

– Det er veldig synd at Tottenham-kampen ble utsatt. Men vi må støtte politiets avgjørelse. De hadde et like sterkt ønske om å få kampene gjennomført som det vi har, understreker Scudamore.

Dawson: — Viktigste er sikkerhet

Tottenham og Everton har forståelse for at kampen må utsettes.

— Vi har jobbet i seks uker for å komme i form, så det er skuffende med utsettelsen. Men det viktigste er folks sikkerhet, sier Tottenham-kaptein Michael Dawson til Daily Telegraph.

— Om kampen blir avlyst så er det forståelig etter alt det kjedelige som har skjedd. Uansett hvor glade vi er i fotball, er det viktigere at folk er trygge, meldte Tim Cahill på Twitter.

Opptøyene i London har nå spredt seg til Manchester og vestre del av England.

Det er fremdeles i London situasjonen er verst. Tre Premier League-kamper var satt opp i London i helgen.

Fulham – Aston Villa

QPR – Bolton

Tottenham – Everton

Over 1000 arrestert

Tirsdag ble det hentet inn 10.000 ekstra politifolk for å ta kontroll over herjingene i London. Det hele startet etter at politiet i London skjøt og drepte 29-årige Mark Duggan torsdag i forrige uke. Lørdag kveld startet demonstrasjoner og opptøyer som varte gjennom natten.

Flere bygninger ble satt i brann, og ungdomsgjenger plyndret og gikk løs på butikker og biler. Uroen spredde seg også til andre byer som Liverpool og Birmingham.

En 26-årig mann døde tirsdag etter å ha blitt skutt i en bil i Croydon sør i London. Så langt er 888 personer arrestert i hovedstaden, mens over 300 personer er arrestert i andre engelske byer.

Englands planlagte landskamp mot Nederland onsdag ble avlyst som følge av bråket. Flere kamper i ligacupen denne uken ble også utsatt.