Landslag ignorerte markering for terrorofre – hendelsen vekker harme

Saudi-Arabias spillere blir skjelt ut for ikke å delta mens resten av stadion samlet seg til ett minutts stillhet for å minnes ofrene for forrige ukes terrorangrep i London.

Publisert:

De australske spillerne samlet seg til ett minutts stillhet, mens motstanderne fant posisjonene sine. Foto: DAVID GRAY / Reuters

  • Pål Strande Gamlemoen
Denne artikkelen er over tre år gammel
Les også

Saudi-Arabia unnskylder manglende respekt for London-ofrene

Åtte personer ble drept da tre terrorister kjørte inn i en folkemengde for så å gå til angrep med kniv i London forrige lørdag. To av de drepte var fra Australia.

Men da ofrene skulle minnes før torsdagens VM-kvalifiseringskamp mellom Australia og Saudi-Arabia i Adelaide, var det kun ett av lagene som samlet seg rundt midtsirkelen, skriver australske News.

For mens de australske spillerne sto med bøyde hoder, fant gjestenes spillere sine posisjoner på banen. En talsperson i det australske fotballforbundet sier at de ble fortalt før kamp at de saudiarabiske spillerne ikke kom til å delta i markeringen.

Wow just saw this ... not sure what to think of it. Saudi players skipped the minute silence for #LondonAttacks … https://t.co/Pt9hmNkbBN

– Ikke i den saudiarabiske kulturen

– Det australske fotballforbundet fikk beskjed om at denne tradisjonen ikke var i tråd med den saudiarabiske kulturen. Derfor informerte de oss om at de kom til å tre til side og respektere vår tradisjon, mens de inntok sine egne posisjoner, forteller talspersonen.

Det asiatiske fotballforbundet skal ha godkjent markeringen.

Hendelsen har vekket harme på sosiale medier. Flere har bedt det internasjonale fotballforbundet, FIFA, om å ta affære.

Les også

Saudi-Arabia unnskylder manglende respekt for London-ofrene

I hope FFA call out Saudi-Arabia on the clear lack of respect shown prior to KO. Not participating in the minutes silence is disgusting.

Bilder fra kampen skal visstnok vise at én spiller på Saudi-Arabia, Salman al-Faraj, står med ansiktet mot det australske laget, med hendene foldet bak ryggen, ifølge The Guardian.

Australia vant til slutt kampen 3–2. Dermed har The Socceroos like mange poeng som Saudi-Arabia og Japan, i toppen av deres kvalifiseringsgruppe til VM i 2018.

Saudiarabiske spillere og klubber har deltatt i ett minutts stillhet tidligere. Blant andre Al-Ahli Saudi FC da de møtte Barcelona i en treningskamp i 2016.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Internasjonal fotball
  2. Terror
  3. Saudi Aramco
  4. Australia