Fotball13. april 2008TippeligaenMolde - tromsøSteinar Nilsen - trener tromsøFoto: Richard Brevik , Digitalsport Foto: Richard Brevik

Viking møtte i fredag opp til treningsøkt på Alfheim stadion, men ble møtt av snøbyger. Det glatte føret gjorde at Gunnar Halle og resten av Viking bestemte seg for å avslutte treningen tidlgere.

Tromsøs trener, Steinar Nilsen, nyter at værforholdene skaper problemer for morgendagens motstander.

— Jeg håper Viking fortsetter å fokusere på forholdene. Det er ikke vårt fokus. Vi vet at vi kommer til å spille en kamp i morgen klokken seks uansett hvilket vær det er, sier Nilsen.

Han vil ikke være med på at forholdene snøværet passer Tromsø bedre.

— Jeg mener det er likt for begge lag uansett hvilket føre som møter oss, sier han.

- Så Tromsø drar ikke fordel av at det nå er vår og 15 grader varmere i Stavanger?

— Nei. Vi klarer å spille fotball også når det er 15 grader og sol, opplyser Nilsen

Heller ikke kunstgressmatta som dekker Alfheim synes han er en fordel for vertene.

— Det finnes vel ikke et eliteserielag som ikke trener størsteparten av tida på kunstgress, så det vil forbause meg om dette er nytt for Viking, sier han.

Blir neppe målløst

Han håper på seier i morgendagen oppgjør, men varsler at han har stor respekt for motstanderen.

— Vi møter en gullkandidat, og det blir en vanskelig kamp. Oppgjørene mellom oss blir som regel alltid underholdende. Det er to lag som er interessert i å gå fremover på banen og score mål. Så det eneste jeg kan si med noenlunde sikkerhet er at det ikke kommer til å ende 0-0, sier han

Tromsø kan sies å ha «balletak» på Viking på Alfheim stadion. Ikke siden 2000 har de mørkeblåe reist hjem med tre poeng i bagasjen. Kun to poeng har Viking tatt totalt siden den gang. Nilsen har notert seg statistikken, men mener forholdet er gjensidig.

— Vi taper stort sett alle kampene i Stavanger og vinner stort sett alle hjemme, avslutter han.