Tidligere Viking-keeper, nå Klepp-trener og keepertrener i Bryne, Frode Olsen gjennomførte i går sin første treningsøkt i Bryne. Roger Eskeland og Karl Fredrik Røsland måtte slite.

Eskeland ledig

— Vi har aldri hatt et så spesifikt program for keeperne. Jeg har gjennomført opplegg gjennom Olympiatoppen, men dette er mer konkret rettet mot keepere, sier Roger Eskeland.

26-åringen er inne i sin 10. sesong i Bryne. Kontrakten løper ut i november. Han utelukker ikke klubbskifte, selv om det ikke er tema nå.

— Keepertreningen kan få meg videre. Jeg mangler ennå et steg i karrieren min, Jeg håper Frode kan ta meg videre. Han har erfaring fra høyeste nivå, og jeg trenger rutine. Det kan være dette som gjør meg interessant for andre klubber, sier Roger Eskeland. Feda-karen har for øvrig Rune Hauge som agent.

Roger Eskeland var kaptein i de kampene Asle Andersen var skadet i fjor, og et soleklart førstevalg mellom stengene.

Støl Røsland

Bak seg får han sandfotball-landslagets Karl Fredrik Røsland. Altaværingen var sliten etter gårsdagens økt.

— Jeg er vant til å trene vekter, men dette var utrolig tungt. Opplegget er skreddersydd for oss keepere, og vi kommer garantert til å bli bedre, sier 30-åringen, som er bosatt i Stavanger.

Impulser fra mange

Frode Olsen har hentet impulser fra alle trenerne sine.

— Helt fra tiden i Vidar med Egil Klinkenberg via Ola By Rise og Bjørn Hansen i Rosenborg, faktisk Tor Røste Fossen, Erik Thorstvedt, Kurt Hegre, Erik Ruthford Pedersen og Paco Leao i Sevilla. I tillegg er Thor Arne Aasen i Viking langt framme på området som gjelder stabilitetstrening. Jeg hatet det som pesten da jeg spilte, men så resultatene bare av det lille jeg gjennomførte, sier Frode Olsen - i kledelig rød Bryne-drakt.

— Ingen problemer. Jeg er opprinnelig Vidar-gutt, sier han og ler.