Madrid manglet stjerner som Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín og Sami Khedira, men laget som startet mot Racing Club de Santander kunne trolig vært startelleveren til nær sagt hvilket som helst annet fotballag. Og de tok ansvar i stjernenes fravær.

Racing Santander har gått ni kamper på rad hjemme uten å tape, det er den tredje lengste rekka i Spania, bare slått av Real Madrid og Barcelona. Og etter syv minutter ropte de på straffespark, da Xabi Alonso klarerte ballen i hånda på Sergio Ramos, men dommeren holdt fløyta nede.

Etter åtte minutter fant Mesut Özil Adebayor med et frekt innlegg, men den utelånte togoleseren satte ballen høyt over mål. Dette var et forvarsel på hva som var i vente.

Etter 12 minutter banket den tidligere Liverpool-spilleren Xabi Alonso ballen i tverrliggeren på et frispark fra siden av 16-meteren. To minutter senere fikk Marcelo en kjempesjanse. Han rundet lekkert keeper, men satte avslutningen til side for mål.

Tverrliggeren hadde så vidt roet seg ned da Karim Benzema fikk en flott pasning, og fra hjørnet på 16-meteren klemte han til på halv-volley, ballen smalt i tverrliggeren over en sjanseløs Toño i Racing-målet.

Özil-show

Etter 23 minutter var det klart for show fra kampens store gigant, Mesut Özil. Tyskeren, som var en av VMs beste spillere, viste hvorfor Real Madrid hentet han i sommer. Özil satte opp et dobbelt-veggspill, med Adebayor og Benzema, forbi to mann. Så fant han Adebayor med en lekker pasning inn foran det åpne målet, Adebayor fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Racing vs Real Madrid, 0-1 Tre minutter etter målet var Özil igjen på farten, med en nydelig stikker fant han Benzema mellom midtstopperne til Racing, Benzema satte ballen sikkert ned til høyre for keeper, og Madrid så ut til å cruise inn mot en sikker seier.

Racing vs Real Madrid, 0-2

Skapte spenning

Fire minutter ut i andre omgang ropte hjemmelaget igjen på straffe, men ble ikke bønnhørt nå heller.

Men Racing skulle få sin mulighet fra krittmerket. Etter 51 minutter gjorde leiesoldaten Giovani dos Santos livet surt for Real-forsvaret. Etter å ha driblet seg fint forbi en mann, ble han meiet ned av Alonso. Og dommer Ramírez Domínguez gjorde helt rett når han pekte på straffemerket.

Men som så ofte før denne sesongen, er ikke kvaliteten på straffen noe å skrive hjem om. Pablo Pinillos setter straffen nede til venstre for Casillas, som redder det svake straffesparket enkelt, og holder ballen. Dermed har Racing bommet på fem av seks straffer denne sesongen.

Racing vs Real Madrid, Missed Penalty Tyve minutter før slutt blir det derimot litt spenning i kampen. Mehdi Lacen sendte en nydelig stikkpasning til Kennedy Bakircioglu, som plasserte ballen forbi Casillas og i mål.

Racing vs Real Madrid, 1-2 Men spenningen ble kortvarig for hjemmefansen, bare fem minutter senere avgjorde Benzema kampen med sin andre scoring. Ángel di María driblet bort en mann og tredde ballen igjennom til Benzema som plasserte ballen over keeper og i hjørnet.

Racing vs Real Madrid, 1-3

Lasershow

Og syv minutter før slutt får Adebayor muligheten til å sette spikeren i kista. Di María gikk veldig lett overende i en duell med midtstopper Marc Torrejón Moya, og dommeren var nødt til å blåse straffe. Men kvaliteten på straffen var like dårlig hos bortelaget. Togoleseren prøvde å plassere ballen nede til høyre for Toño, som reddet enkelt det svake straffesparket.

To minutter før fulltid skulle Racing få sjansen til å redusere. Men selv ikke med god hjelp fra tribunen klarte de å sette ballen i mål. Frisparket fra 20 meter ble sendt både over og utenfor da hjalp det lite at Iker Casillias var blendet av et grønt laserlys.

Real Madrid kuttet med seieren Barcelonas forsprang til syv poeng, mens Racing Santander ikke klarte å utnytte Levantes feilskjær, og blir liggende på trettende plass.

Statistikksenter La Liga:

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 27. runde:

Athletic Bilbao – Sevilla 2-0 (0-0). A: Federico Fazio (selvmål 66), Andoni Iraola (str. 88). T: 35.000. Hércules – Almería 1-2 (0-0). H: Abraham Paz (50). A: Sofiane Feghouli (69), Modeste M’Bami (72). T. 22.000. Levante – Espanyol 1-0 (1-0). L: Felipe Caicedo (27). T: 11.000. Málaga – Osasuna 0-1 (0-0). O: Sergio Fernandez Gonzalez (90). T: 24.000. Racing Santander – Real Madrid 1-3 (0-2). RS: Kennedy Bakircioglü (70). RM: Emmanuel Adebayor (23), Karim Benzema (27, 75). T: 15.000. Sporting Gijón – Getafe 2-0 (2-0). S: Miguel Angel de las Cuevas (32), Diego Castro (40). T: 20.000. Rødt kort: Alberto Lora (85), Sporting Gijón.

Spilt lørdag:

Atlético Madrid – Villarreal 3-1 (1-1). A: José Antonio Reyes (5), Sergio Agüero (68), Diego Forlán (72). V: Giuseppe Rossi (34). T: 35.620. Barcelona – Zaragoza 1-0 (1-0). B: Seydou Keita (43). T: 78.965. Mallorca – Valencia 1-2 (1-1). M: Ivan Ramis (str. 31). V: Pablo (32, 56). T: 18.000. Spilles mandag: Deportivo La Coruña – Real Sociedad. (©NTB)