Roman Kienast er for øyeblikket i Wien og har merket interesse fra et par østerrikske klubber. Men han vil ikke tilbake til gamlelandet. Han ønsker å spille videre i utlandet.

– Nei, jeg har ingen ønsker om å spille i Østerrike , sier 24-åringen, som måtte flytte til Hamar for å bli landslagsspiller.

– Og hvis jeg skal spille andre steder enn HamKam, vil jeg til en klubb, en god klubb, hvor jeg vet jeg vil trives, sier den uortodokse spissen, som er på plass i Hamar når Arne Erlandsen leder den første treningen 3. januar.

Roman scoret ingen seriemål for HamKam, men satte inn 15 mål i 1. divisjon i 07-sesongen. Han har totalt scoret 27 mål for HamKam.

Les også:

Rapid Wien?

Roman vil ikke si hvilke østerrikske klubber som har meldt sin interesse, men HA-sporten har grunn til å tro at hans gamle klubb, Rapid Wien, er en av dem som kan tenke seg den lange angriperen.

Uheldige Roman hadde alle muligheter til å vise seg fram for engelske Norwich for noen uker siden, men ble skadd etter bare 20 minutters spill i en treningskamp mot Arsenals reserver.

– Jeg har ikke hørt noe mer konkret fra Norwich. Nå er det om å gjøre for meg å bli skadefri , sier Roman, som har konferert med med HamKams fysioterapeut, Hans Noet.

– Er mye bedre

Nå er Kienast i Wien, hvor han daglig får behandlinger for hamstring-skaden.

– Jeg er mye bedre av skaden og trener for meg sjøl, slik at jeg er i i orden til første økt med Erlandsen, sier Kienast.

HamKams landslagsspiller (ni kamper for Østerrike) har igjen ett år av kontrakten med HamKam.

Mye tyder på at han blir solgt hvis den rette klubben melder seg.

Da han flyttet til Helsingborg i begynnelsen av august, hadde Roman god tro på at karrieren kunne skyte fart i par med Henke Larsson, men oppholdet i Sverige ble ingen suksess. Det ble mye benkesliting, men tre mål, med lite spilletid, var ikke så ille.

På plass igjen

Overgangsvinduet åpner igjen 1. januar.

HamKam har leid ut tre spillere i høst. Alle tre, Kienast, Joachim Sørum og Sebino Plaku (fem mål på 11 kamper med Dinamo Tirana) skal være på plass igjen på nyåret.