Den rutinerte Aalborg-stopperen var i går kveld med på flyet som landet i Skopje og Makedonia.

Wæhler hadde lagt bak seg et svært begivenhetsrikt døgn, etter å ha blitt far for tredje gang nærmere midnatt onsdag kveld.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var fornøyd med at stopperen rakk både fødsel og charterflyet, som satte kursen mot Makedonia. Wæhler er nemlig garantisten for at Norge ikke slipper inn baklengsmål i morgen. På seks A-landskamper med Wæhler som midtstopper har Norge sluppet inn kun ett mål.

– For å være ærlig har jeg veldig lite lyst til å snakke om den statistikken. Jeg er litt overtroisk, og liker ikke å ha fokus på dette før en viktig kamp. Men jeg må nesten svare når jeg får spørsmål, sier den tidligere Vålerenga-stopperen til Aftenposten.

Les også:

Hangeland-skryt

Det eneste baklengsmålet med Wæhler på laget kom hjemme mot Nederland i oktober i fjor. I de resterende fem A-landskampene har 33-åringen 277 spillerminutter og null baklengs.

– Gamle prestasjoner gjelder ikke mot Makedonia. Det som er viktig nå er at vi vinner den kampen. Gjør vi det er vi med igjen i kampen om VM-billetter.

– Du har spilt fire kamper i spann med Brede Hangeland?

– Ja, og det har fungert veldig bra. Vi kommuniserer bra, har gjensidig respekt og utfyller hverandre bra. Jeg har min styrke defensivt, mens Brede også bidrar bra offensivt. Brede taper nesten aldri en duell på hodet, skryter Wæhler, som tidligere var mest kjent for alle landslagsforfallene.

Les også:

– Bare reis

I går slapp han det, selv om kona Ingvild sa at Kjetil kunne dra til Makedonia selv om fødselen ikke var overstått.

– Det er alltid godt å være til stede på fødsler, og nå slapp jeg heldigvis å ta stilling til det spørsmålet.

– Å bli far igjen kan kanskje virke positivt inn på kampen?

– Jeg tror det er positivt uansett om du er på landslaget eller jobber innenfor andre yrker, svarer Wæhler, som ser for seg mange år på fotballbanen til tross for sine 33 år.

– Jeg tenker ikke så mye på alderen, og setter ingen grenser. Jeg vil ikke være noe dårligere enn Ronny Johnsen, han var jo 39 år da han ga seg.

Fakta/Kjetil Wæhler på landslaget

Wæhler har spilt 6 A-landskamper for Norge:

17. august 2005: Sveits (19 min., 0 baklengs)

16. august 2006: Brasil (12 min., 0 baklengs)

8. oktober 2007: Moldova (66 min., 0 baklengs)

11. oktober 2008: Skottland (90 min., 0 baklengs)

15. oktober 2008: Nederland (90 min., 1 baklengs)

11. februar 2009: Tyskland (90 min., 0 baklengs)