Real Madrid-trener José Mourinho håper å skrive seg inn i historiebøkene som den første i historien til å lede tre forskjellige klubber til triumf i verdens gjeveste klubbturnerning.

I kveld tok han med seg et godt utgangspunkt i åttendedelsfinalen, etter 1-1 borte mot Lyon.

– Selvsagt er jeg optimistisk, men alt er åpent. Lyon er et godt lag med gode spillere og en god trener. Det blir vanskelig, men jeg håper vi kommer til å greie jobben foran våre egne fans, sa Real-trener José Mourinho ifølge NTB.

Hjemmelaget kunne tatt ledelsen etter 34 minutter. Iker Casillas fikk bare halvveis klarert et innlegg fra venstre, men returen ble satt høyt over.

Cris og Bastos hadde også noen muligheter for Lyon før pause, mens Angel di María var nærmest for Real Madrid i første omgang.

Scoret med en gang

At Cristiano Ronaldo en farlig mann på frispark er ingen hemmelighet.

Tre minutter etter hvilen smalt han til, men ballen havnet i stolpen helt oppe i det lengste krysset.

HODEDUELL: Cristiano Ronaldo i kamp med Anthony Reveillere. (Foto: Digitalsport) Sekunder senere smalt det i aluminiumen igjen.

Sergio Ramos var høyest på en corner, og headet ballen i tverrliggeren.

Etter 64 minutter entret Karim Benzema sin gamle hjemmebane, og bare 40 sekunder senere lå ballen bak Hugo Lloris.

Benzema, som har imponert i Real-trøyen etter at Gonzalo Higuaín ble skadet, fikk ballen etter godt forarbeid fra Mesut Özil og Ronaldo, og trillet den over mållinjen fra elleve meter.

SCORET FØRST: Karim Benzema ga Real Madrid et godt utgangspunkt. (Foto: Scanpix)Det så ut til å gå mot borteseier, men syv minutter før full tid utlignet Bafetimbi Gomis for Lyon.

Han var sikker fra syv meter, og satte pasningen fra Cris inn bak Casillas.

UTLIGNET: Bafetimbi Gomis ga Lyon et visst håp. (Foto: Scanpix)Hjemmelaget jaktet seiersmålet i sluttminuttene, men Real red av stormen, og sikret seg et godt utgangspunkt før returmøtet på Santiago Bernabeau.

I alle fall når man vet at Mourinho ikke har tapt på hjemmebane på over ni år!

– Det ville vært best om vi ikke lot dem score et bortemål. Det var synd, for vi gjorde en stor første omgang, sa Lyon-trener Claude Puel.

– Vi fikk et nyttig og viktig resultat, og vi gjorde endelig slutt på tapsrekken på denne banen. Vi spilte godt og kunne ha vunnet, sa Real-direktør Jorge Valdano.