— Jeg hadde ikke holdt en hel kamp i eliteserien. Jeg har tross alt vært ute i lang tid, sier Madsen til fvn.no.

Den hodesterke midtstopperen har slitt kraftig med et halsvirus i fire måneder, og den fysiske formen har blitt svært redusert som følge av sykdommen.

Mandag fikk imidlertid den tidligere Vålerenga-spilleren sine første offisielle Start-minutter da andrelaget slo Hinna 2-1 i Stavanger.

— Det begynner å bli mye bedre. Nå må jeg bare holde meg frisk, sier Oslo-gutten.

Ikke klar for eliteseriespill ennå

Til tross for comebacket i 3. divisjon har Madsen liten tro på at det blir særlig mye spill i eliteserien før sommerpausen.

— Jeg kan være med å bidra ti minutter på slutten av en kamp. Det klarer jeg nok, sier Madsen, som ikke ønsker å avsløre om han blir med til kampen mot Lillestrøm.

Heller ikke Start-trener Frode Fredriksen regner med bautaen med det første.

— Jeg ser ikke for meg at han er helt klar ennå. Han har vært ute i fire måneder og trenger nok noe tid, sier den fungerende Start-sjefen.

— Du regner ikke med å bruke ham på denne siden av sommeren?

— Nei. Vi får håpe han kan bidra godt når sommerpausen er over, svarer Fredriksen.

Tungt i Start

Midtstopperen selv erkjenner at Start-perioden til nå har vært tung.

— Selvfølgelig har det ikke vært gøy. Det tyngste er at kroppen ikke har fungert som den skal. Kontorarbeid hadde gått greit, men når man skal opp i 130 i puls blir det verre, forklarer han.

Start har sluppet inn hele seks mål på hjørnespark denne sesongen, og duellsterke Madsen er trolig sårt tiltrengt i midtforsvaret.

— Jeg håper jeg kan bidra på det området. Det skal uansett bli veldig ålreit å få spilt kamper igjen, avslutter han.