Den tidligere Lyn-keeperen nyter tilværelsen i østerrikske Red Bull Salzburg, og i Mozarts fødeby mottok svensken det glade budskap om at han er med i landslagstroppen som møter Portugal.

– Det var godt. Jeg har aldri hatt en god følelse når det gjelder landslaget, men jeg har kjørt på. Det er fint å være med i troppen, men det er nok rimelig sikkert at Isaksson står kampen, sier Gustafsson til Aftenposten.no

Med tabelltopp, og sju poengs luke ned til nærmeste utfordrer har Gustafsson gjort sine saker bra etter exiten fra Oslo vest.

– Det har gått veldig bra fotballmessig, og dette er en flott by å bo i. Både jeg og familien trives. Nå handler det om å vinne serien Det står mellom Sturm Graz, Rapid Wien, Austria Wien og oss. Det er større avstand mellom topp og bunn her enn i Norge, sier Gustafsson.

– Daniel holder mål

Han har registrert at Stabæks Daniel Nannskog ikke får tillit i VM-kvalifiseringskampen mot Portugal.

– Ja, det er tøft for Nannskog, for han har jo så grusomt mange gode spisser å kjempe mot. Og det er stjernespillere som Henke, Zlatan og Elmander. Bak dem kommer Elm-brødrene, og et par spisser i Holland, sier Gustafsson.

Han mener Lars Lagerbäck har en vanskelig jobb når det kommer til å plukke målscorere.

– Det er helt utrolig at så mange gode spisser er fra Sverige. Det er nok ikke lett for landslagssjefen å ta ut de beste, sier målvakten.

Tross godt spill mot Mexico og scoring mot USA får ikke Nannskog bidra mot Cristiano Ronaldo og kompani. Men det sier mer om det svenske landslaget enn om Nannskog, mener Gustafsson.

– Jeg tror ikke Daniel ble utelatt fordi han ikke holder mål. Han er en klassespiss, det vet alle, sier målvakten.

Les også:

– Hils Guastavino

Han følger fremdeles den norske serien tett, og når Aftenposten.no ringer sitter Gustafsson og ser på Lyn-høydepunkter på nettet.

– Du får hilse Guastavino og si at det han prøvde på ikke var bra, sier Gustafsson og ler høyt i andre enden av telefonen.

Han snakker fremdeles med gamle lagkamerater regelmessig.

– Jeg håper Lyn gjør det bra, og jeg følger med dem. Jeg snakket med Johan Dahlin senest før Molde-kampen, og jeg setter pris på å holde kontakten med gutta i Lyn-miljøet.

Og til slutt har Eddie en liten melding til norske kolleger som klager på tidlig seriestart og dårlige baner.

– På alle mine år i Norge har jeg aldri spilt på dårligere baner enn det jeg har opplevd her nede. Husker du gjørmekampen mellom Tromsø og Galatasaray for noen år siden? Omtrent sånn er det. Spillere som klager på dårlige baner i Norge har ikke vært her, ler svensken.

PS: Aftenposten.no har forsøkt å komme i kontakt med Daniel Nannskog gjennom hans rådgiver Jan Kvalheim, men Stabæk-spissen har ikke gitt tilbakemelding.