BRANN STADION (bt.no): Med seieren er Brann oppe i 30 poeng. Det er seks mer enn Hønefoss på kvalikplassen, og i tillegg har Brann langt bedre målforskjell med fire serierunder igjen. Mye skal med andre ord gå galt om Brann nå skal rykke ned.

Petter Vaagan Moen og Erik Mjelde scoret målene i 1. omgang, mens Erik Huseklepp ordnet Branns tredje 20 minutter før slutt. Spenning ble det likevel etter at Lars Lafton reduserte på straffe og Leo Olsen headet inn 3-2 seks minutter før slutt.

Dette var for øvrig Branns første hjemmeseier på fire måneder (6. juni, 2-1 mot Aalesund).

Hvordan ender årets eliteserie? Prøv vår tabellkalkulator her!

God Brann-åpning

Brann åpnet best i skjebnekampen, og var svært nær ved å ta ledelsen etter syv minutter. Sævarsson slo langt opp fra høyrebacken, og Vaagan Moen slo godt inn foran mål fra venstresiden. Mjeldes skudd ble så vidt blokkert til corner av Byfuglien, som måtte ut med skade etter involveringen.

Men 1-0 skulle det bli etter 15 minutter, og ved hvem andre enn Branns toppscorer Petter Vaagan Moen, som var tilbake etter karantene. Hønefoss’ stoppere Lafton og Hovda rotet det skikkelig til på gjennomspillet fra El Fakiri, og plutselig var Vaagan Moen helt alene. Den landslagsuttatte hedmarkingen scoret enkelt sitt 12. seriemål for sesongen.

Hønefoss fikk sin første sjanse etter 22 minutter på et frispark fra langt hold, men Madiou Konates forsøk gikk en meter utenfor.

Brann skulle trolig hatt straffe etter 24 minutter, da Sigurdsson felte Vaagan Moen. Men dommer Tom Henning Øvrebø vinket spillet videre.

Men 2-0 ble det etter 30 minutter, på en kontring tatt ut av den berømte læreboken. Sævarsson slo opp på Huseklepp, som igjen fant Solli som kom på et helhjertet løp. Det harde og lave innlegget ble kontant satt inn av en umarkert Erik Mjelde på bakerste stolpe.

Like etter kunne Petter Vaagan Moen scoret sitt andre, men frispark-forsøket smalt i treverket.

Se Vaagan Moens frisparkperle

2-0 til pause, men minuset for Brann var at Zsolt Korcsmar måtte gå ut ved hvilen etter en hodeskade han pådro seg i 1. omgang.

3-0 ved Huseklepp

Det var lite som skulle tyde på dramatikk i begynnelsen av 2. omgang. Både Vaagan Moen og Bakke var nær scoring, spesielt sistnevnte som fikk stå og heade helt alene med keeper.

Brann virket å ha full kontroll, men etter 67 minutter kunne det blitt ny spenning da Opdal var på bærtur i feltet. Men headingen fra Konate gikk utenfor.

I stedet var det Erik Huseklepp som ordnet 3-0 etter 70 minutter. Mjelde hadde målgivende til Huseklepp, som plasserte ballen nede i hjørnet. Da var lettelsen enorm hos Branns spillere og fans.

”Rykker aldri ned for vi er Brann!” ljomet på tribunene.

Spennende avslutning

Etter 77 minutter reduserte innbytter Lars Lafton til 3-1 på straffe etter at Jaiteh hadde hektet Angan.

Og da alle trodde at spenningen var over, reduserte en annen innbytter i Leo Olsen på heading etter Lars Laftons frispark i det 84. minutt.

Men etter noen neglebitende minutter kunne Brann-fansen puste lettet ut. Sportsklubben Brann spiller trolig i eliteserien også i 2011.