– Vi kommer selvfølgelig til å øke det vi tilbød ham i sommer, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Tilbudet Huseklepp fikk i sommer var så bra at han fikk bakoversveis. Med uttelling på bonusene hadde han fått en årslønn på 1,5 millioner kroner. I festrusen på Stadion hadde 23-åringen lite lyst til å snakke om fremtiden.

– I dag ønsker jeg ikke å snakke om kontrakter. Jeg skal feire og nyte kvelden, smiler den tidligere Vadmyra— og Fyllingen-spilleren.

I stedet takket han i juli ja til et betraktelig dårligere tilbud fra Stabæk. Det muntlige ja-et til Bærums-klubben ble gitt under forutsetning av at klubben kjøpte ham fri fra Brann før 1. september. Det klarte aldri Stabæk. I løpet av uken setter han seg på ny ned med sportssjefen for å snakke om fremtiden.

Spilletid viktigst

– Han har skaffet seg et bra forhandlingsutgangspunkt. Penger er selvfølgelig et virkemiddel for å beholde Erik, og vi skal toppe det tilbudet vi ga ham i sommer, sier Bruun-Hanssen

Viking-kampen var kun den tredje fra start for Huseklepp. Resten av årets kamper har han startet på benken. At Huseklepp sa ja til tilbudet fra Stabæk som var vesentlig dårligere, forteller alt om hva som er viktigst for et stortalent som kun ønsker å spille fotball.

– Erik har utviklet seg hele sesongen. Det blir vanskeligere for hver dag som går å ikke gi ham 90 minutter. Vi må samtidig ikke glemme at det er veldig gode fotballspillere han har konkurrert med, sier Bruun-Hanssen.

I går lekte Huseklepp med Viking-spillerne. Rutinerte Thomas Pereira så ut som en læregutt og forlot gressmaten som en svimmel mann. Rykkene og løpene til Huseklepp resulterte til slutt i tre målgivende pasninger. To til Thorstein Helstad og en til Azar Karadas.

– Jeg håper Erik blir. Vi skal prøve å overtale ham. I dag viste han seg tilliten verdig, og utvikler han seg mer vil han garantert også få spille mer. Han serverte Helstad aldeles vakkert, sier Mons Ivar Mjelde om spilleren som er ønsket av flere klubber i Norge, og som har mer enn pirret interessen til utenlandske klubber.

– Vi skal gjøre det meste for å beholde Huseklepp, men samtidig må vi akseptere valget han tar, sier Bruun-Hanssen.

Magisk feiring

For kun tre sesonger siden hadde Huseklepp sesongkort på Stadion. I går var stemningen elektrisk på tribunene. I likhet med resten av Brann-gale Bergen har han gått rundt og drømt om å få oppleve et seriegull.

– Det er ikke så veldig lenge siden jeg fantaserte om å få oppleve dette som supporter. Nå har jeg fått være med på det som spiller. Det er fantastisk gøy, sier Sandsli-gutten.

Ved en rekke anledninger sang hele Stadion navnet til Huseklepp.

– Erik må reise langt for å få oppleve dette andre plasser, sier Bruun-Hanssen.

Da Brann fikk straffe på overtid ropte supporterne på Huseklepp. 17.000 tilskuere ville at unggutten skulle sette punktum fra ellevemetersmerket.

– Hvordan opplevde du det?

– Magisk, smiler Huseklepp.

Det finnes ikke bedre ord for å oppsummere en slik kveld.