Brann — Odd Grenland 6-2:

Håpet nå er at midtbanestrategen spiller hjemmekampen mot Aalesund før han reiser til Leeds.

Det gjenstår kun detaljer før Brann er helt enig med Championship-klubben Leeds om en overgang for Austin. Overgangssummen ligger på like under tre millioner kroner. Nå diskuterer klubbene om når Austin kan slutte seg til den tidligere storklubben. Brann håper å kunne mønstre Austin på banen i de to kommende seriekampene mot Aalesund hjemme neste helg, og Vålerenga mandag 30. juli. Det håpet får de neppe oppfylt.

Brann vil ha penger

- Jeg er ikke sikker på om det var siste gang jeg spilte på Stadion. Var det var siste gang, synes jeg det var en fin måte å avslutte på, sier Rodolph Austin.

Trolig avslutter han sin fireårige Brann-karriere på Stadion søndag før han reiser. Leeds ønsker ham fortest mulig, men skal være villig til å vente noen dager. Vålerenga-kampen skal derimot være uaktuell. Det blir for lenge for en klubb som seriestarter mot Ståle Solbakken og Wolverhampton 18. august.

— Det står mellom klubbene nå, sier Austin.

- Du er klar for å reise?

- Jeg er 27 år og synes tidspunktet er riktig. Det er en mulighet jeg ikke vil gå glipp av, sier jamaicaneren.

Han kostet Brann 10 millioner kroner da han ble kjøpt til klubben før 2009-sesongen. Etter sesongslutt går kontrakten med Brann ut, og han kan forlate klubben gratis. Det har Brann lite lyst å oppleve. Det smerter fortsatt at store investeringer som Martin Andresen, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen forlot klubben uten at det kom penger inn i kassen.

Overgangssum og mindre lønnsutgifter ut året kan være med på å åpne for Erik Huseklepp. I dag selger Leeds keeperen Andy Lonergan til Bolton. De pengene går trolig rett til Brann, og halvparten skal deles med Hardball. Det betyr ikke at det er så mye lettere å hente Huseklepp til Bergen. Brann ønsker fremdeles ikke å gi opp pengene de har til gode hos Bari, og Portsmouth har få penger å betale det de skylder Bari om de ikke får en overgangssum for Sandsli-gutten.

Skarsfjord frykter liten stall

— Jeg har ikke bestemmelsesrett i denne saken, men jeg har gitt ledelsen mine plusser og minuser i forhold til det å miste Austin nå, sier Rune Skarsfjord, som ikke ønsker å fortelle om plussene og minusene.

— Det holder vi internt.

I går viste Austin nok en gang hva han betyr for Brann. I tillegg til å ha full kontroll på Simen Brenne, var han en trussel offensivt. Det var ingenting som tydet på at han hadde følelsene og tankene i Leeds allerede.

- Jeg har tidligere slitt med å holde fokus i slike situasjoner, men det var ikke et problem nå, sier han.

Kanskje fordi avtalen så å si er i orden, og presset til å prestere foran en ny klubb ikke var til stede.