VIKERSUND/TROMSØ: – Peter Prevc, kommer det kontant fra Johann Forfang på iTromsøs spørsmål om hoppukefavoritter.

– De fleste synes nok Prevc er favoritt. Han er i en klasse for seg selv. Det er ingen som er i nærheten av ham, fortsetter Tromsø-hopperen.

– Men selvfølgelig er det andre hoppere som kan vinne. Det er mye som kan endre seg også. Selv om Prevc var suveren i Engelberg, er det ikke gitt at han er suveren i Hoppuka.

Gangnes og Freund

Etter to seire i Engelberg sist helg leder Peter Prevc verdenscupen suverent. Sloveneren har 564 poeng og leder 165 poeng foran Severin Freund på andreplass.

– Hvilke andre hoppere enn Prevc er i favorittsjiktet?

– Vanskelig å si. Alle som har levert til nå har også vært litt ustabile. Men Kenneth Gangnes har absolutt vist lovende takter og vært en del innom pallen, svarer Forfang.

– Hva med Freund på hjemmebane?

– Tyskerne har vel tradisjonelt ikke vært så sterke i starten av Hoppuka, men Freund har kapasitet til å komme veldig høyt. Han må finne ut av et par ting, og så kan han være oppe på nivå med Prevc, mener Forfang.

Forfang selv ligger på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen. Tredjeplassene i Nizjnij Tagil og Lillehammer er hans beste resultater hittil i år.

Forfang tror han kan kjempe om pallplasseringer både i enkeltrenn og sammenlagt.

– Absolutt. Jeg tror jeg kan være der oppe, sier Forfang.

Men skal han kjempe helt i toppen sammenlagt må han ha åtte gode hopp av åtte mulige.

– Det er mye som skjer i fire konkurranser. Man kan ha mye uflaks og det er vanskelig å være best i så mange renn. Jeg har ikke satt meg som mål å være på pallen i Hoppuka, sier Forfang.

Hjem i jula

Søndag var han tredjemann etter første omgang i Engelberg, men en liten miss på hoppkanten gjorde at det ble fjerdeplass. Det forteller også litt om 20-åringens voldsomme potensial.

– Jeg er glad for at jeg fikk såpass mange meter ut av det. Jeg var for sen på hoppkanten og fikk skiene litt «i fleisen» og måtte jobbe voldsomt for å tyne meter ut av svevet, sier Forfang til iTromsø.

– Plasseringen er jo fin, men jeg har fortsatt mer å gå på.

Mandag og tirsdag er hopperne samlet i Vikersund, der de trener i K105-bakken.

Tirsdag kveld kommer han hjem for å slappe av noen dager med familien – før han er klar for første hoppukerenn i Oberstdorf 29. desember.

– Laget er ikke offisielt ennå, men jeg er nummer fire i verdenscupen, så da regner jeg med at jeg blir tatt med, sier Johann Forfang.