Den olympiske bronsevinneren Fabrizio Donato og EM-vinneren i lengde, David Howe, er blant de utøverne det italienske antidopingbyrået foreslått utestengt for to år.

26 utøvere i landet foreslås utestengt for ikke å ha avgitt dopingprøver etter reglene. De blir anklaget for å ha unngått kontrollørene eller rett og slett nektet å avgi prøver. De har i det hele tatt gjort alt de kan for ikke å samarbeide med folkene fra Det italienske antidopingbyrået, skriver Gazzetta dello Sport.

Beskyldningene som nå er framsatt, kommer etter en politietterforskning i Trento i det nordlige Italia, og blant de utøverne som er navngitte, finner man lengdehopperen Howe. Han ble europamester i 2006. Året etter klarte han sølv i øvelsen i Osaka-VM.

Donato var EM-vinner i tresteg i Helsingfors i 2012, og etter det fikk han med seg bronse fra London-OL. EM-vinneren i maraton fra 2014, Daniele Meucci, skal også være blant dem som nå risikere straff.

Ingen av dem som er i søkelyset har svart på det de anklages for offentlig, men dersom de virkelig blir straffet, og altså blir funnet skyldig i anklagene, kan det få store konsekvenser for Italias deltakelse i Rio-OL kommende sommer.

(©NTB)