ULLEVAAL: Ole Gunnar Solskjærs Molde var sjanseløse da et VIF-lag som endelig ser ut til å ha funnet formen storspilte med Ronny Deila på tribunen. Sommerblomstringen kom sent, men kanskje i tide, til å holde VIF unna nedrykksstriden.

— Ingen er for gode til å ligge der nede. Vi ligger der vi gjør. Men vi viste at vi kan spille fotball. Det må vi ta med oss videre. Vi har fortsatt ikke fått til en dritt, så vi kan ikke begynne å sveve nå. Vi må se fremover og jobbe hardt, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue til Aftenposten.

Han sendte selv VIF i føringen med 1–0 etter åtte minutter, før Simon Larsen doblet åtte minutter senere. Kvarteret før slutt punkterte Ghayas Zahid med 3–0 da han skjøt via et Molde-bein og i mål.

Fem Molde-tap på de seks siste -

Full av spørsmål

En fullt fortjent seier. Etterpå hadde trener Kjetil Rekdal flere spørsmål enn svar.

— Man står jo med ganske mange spørsmål etter en slik kamp, hvordan kan det ha seg at vi bare står med 18 poeng, sier Rekdal og flirer.

— Det var vanvittig høyt nivå over mye av det vi gjorde. Og veldig viktig med tre poeng og måten de kom på. Vi fikk vist at vi har et høyt nivå inne. For det er ikke mange lag som kan spille ihjel et så godt lag som Molde som vi gjorde. Men vi har fortsatt en lang høst foran oss til å komme oss på trygg grunn, oppsummerer Rekdal.

Pigg Moa

Det var Vålerenga fra start til mål. Den første halvtimen eide de fullstendig, før Molde tok litt over i banespill. Molde skapte også noen sjanser utover i kampen, men for første gang på lenge var aldri seieren spesielt truet.

4-2-seieren over Start i Kristiansand forrige runde får mye av æren for at det ser ut til å ha løsnet.

— Plutselig ser det ut som alt har snudd. Jeg vet ikke hvorfor, vi har hatt troen på det vi holder på med hele tiden, har jobbet hardt, men nå stemmer det bedre. Folk koste seg på banen, sier Moa, som selv virker nærmere gammel form enn på lenge.

— Sluttproduktet kommer til å bli bra, det, smiler spissen.

Skuffet Solskjær

Ole Gunnar Solskjær føler med spillerne sine, som ikke har vunnet en kamp siden 21. mai.

— Jeg vet hvor mye de legger ned av innsats i løpet av uken. Men jeg skal ikke stå her og unnskylde noe. Jeg kunne snakket i lange tider om forklaringer og grunner til at vi sliter. Det er mye mer sammensatt enn at «hva er problemet», svarer Molde-treneren på akkurat det spørsmålet.

Supporterne er frustrerte, spillerne skuffet, og Solskjær erkjenner at poengfangsten må komme.

— Vi må få snudd denne trenden fortest mulig.