Sist helg var Morten Bjerre på sunnhordlandsbesøk. Aalborgs assistenttrener forlater Håvard Tvedtens klubb til sommeren, samtidig som hovedtrener Nikolaj Jakobsen setter kursen for Tyskland og Rhein-Neckar Löwen — der han får Harald Reinkind og Bjarte Myrhol under sine vinger neste sesong.

Stordabuen Tvedten snakker varmt om Bjerre, som altså for en uke siden tok turen til «sommerøya» for å treffe styreleder Bjarte Salomonsen.

I helgen har to andre kandidater vært samme sted. Jesper Holm er i dag trener i Skanderborg, og annonserte så tidlig som i november at han ønsker seg til nye jaktmarker neste sesong. I Skanderborg har Holm vært ansatt på deltid, nå ønsker han å trene en klubb i heltids stilling.

Holm er meget respektert som trener, og trente laget fra Midtjylland opp i elitedivisjonen for fire sesonger siden med svært beskjedne midler til rådighet. Skanderborg ligger i dag som nummer ni av 14 lag på tabellen.

Sistemann som er invitert til Stord for å se på forholdene, er Lars Walther. Ingen småkar, han heller. Walther trente det polske storlaget Wisla Plock i nærmere tre sesonger før han sa opp i april i fjor etter mye uro i klubben. Både sportssjefen og visepresidenten forlot klubben før danske Walther fant ut at han ville gjøre det samme. I etterkant har 48-åringen gitt tydelig uttrykk for at han er på jakt etter en ny trenerjobb.

- Jeg kan bekrefte at tre danske navn står på vår blokk som de mest interessante kandidatene. Men hva vi lander på, er ennå uklart. Forhåpentlig vil en avklaring komme ganske så raskt, sier styreleder Bjarte Salomonsen i Stord HK til bt.no.