— Jeg må innrømme at jeg trives svært godt med dette utgangspunktet. Ingen forventer noe som helst av oss. Vi kan bare gå ut på banen og spille helt uten press. Det er helt perfekt, sier Sandnes-trener Asle Andersen til Aftenbladet.

Den rutinerte midtbanespilleren mener at Sandnes-troppen må ta med seg entusiasmen fra i fjor inn i serieåpningen mot Moss i morgen.

— Hvis vi klarer å opprettholde den gløden som preget oss forrige sesong, så er jeg overbevist om at vi kan overraske på direkten, sier Andersen.

Lærte å mestre press

Han mener at de mot slutten av forrige sesong også lærte seg å mestre det presset som fulgte med da de nærmet seg opprykk til 1.divisjon for hver kamp.

— Vi fikk mye dekning i mediene, og folk begynte å sperre øynene opp for oss. For oss var det et uvant press, men gang på gang viste vi at vi er gode på å takle akkurat den biten, sier Andersen.

Den nyopprykkede klubben får en knalltøft start på serien. I tur og orden venter Moss (h), Sandefjord (b), Sogndal (h) og Notodden (b). Alle disse lagene er ventet å kjempe på den øvre halvdel av tabellen.

— Det er selvfølgelig flere innfallsvinkler på akkurat det poenget, men jeg mener at det kan være bra for oss å møte såpass sterke lag nå i starten. Banene er kanskje ikke helt på topp, og det kan føre til en del tilfeldigheter. I tillegg har vi muligheten til å flyte videre på den entusiasmen vi hadde i fjor, sier Andersen.

Stor løpskapasitet

Det mener også trener Johan Selvig.

— Jeg frykter på ingen måte de første kampene. Vi skal fortsette å flyte på bølgen fra i fjor, sier Selvig, som mener at de er et av lagene i 1.divisjon med best løpskapasitet.

— Det er vår store styrke. Jeg håper at vi kan få vist hva som bor i lagmaskinen vår allerede mot Moss, sier han.

Under oppholdet i La Manga sleit Sandnes Ulf med en del skadeproblemer, men nå er de aller fleste spillerne klare til kamp.

Jørn Hagen er imidlertid uaktuell til de to første seriekampene. Venstrebacken fikk tre kampers karantene etter å ha sparket en Vardeneset-spiller ned bakfra i en treningskamp tidligere i vinter.

— Vi har det meste av laget på plass, men fortsatt er jevnt om tre-fire plasser. Det er heldigvis noen timer igjen til avspark mot Moss, sier Selvig.

Sandnes Ulf stiller trolig med dette laget mot Moss (4-4-2): Artur Kotenko - Øystein Elvestad, Tom Reidar Haraldsen, Fabiano Kristiansen, Steffen Haugland - Jarle Mong, Asle Andersen, Tom Erik Maldal, Morten Eriksen - Paul Oyuga, Christian Thorbjørnsen (Espen Sola).