Costa Rica 1-3 Japan

Rosenborgs Christian Gamboa spilte hele kampen på backplass for Costa Rica i deres nest siste kamp før de åpner sitt VM mot Uruguay 14. juni. Aalesunds Michael Barrantes og Vålerenga-spiller Diego Calvo var ubenyttede reserver.

Fra benken kunne de se at Costa Rica tok ledelsen på et mønsterangrep etter 31 minutter. Mellom-amerikanerne rullet opp langs venstresiden og et perfekt innlegg fant Bryan Ruiz, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål fra fem meter.

Costa Rica holdt på ledelsen lenge, men etter 60 minutter utlignet Yasuhito Endo og ti minutter før slutt sendte Manchester Uniteds Shinji Kagawa Japan i ledelsen. På overtid punkterte Yoichiro Kakitani kampen med sin 3-1-scoring.

Vil luke bort feilene

— I andre omgang spilte vi dårlig. Vi må se på feilene vi gjorde og rette dem opp mens vi har sjansen, sier Christian Gamboa til Aldria.cr og får støtte av Barrantes:

— Vi kan ikke gjøre de samme feiliene i VM, sier Aalesund-spilleren.

Det er mye som tyder på at Costa Rica brukte kampen på å skape samhandling mellom de som vil få mest tillit i Brasil. De fleste landene pleier å gjøre mange bytter i treningskamper, men Costa Rica gjorde kun tre endringer.

Mange kjenninger

En rekke tidligere eliteseriespillere var også å se på banen for Costa Rica. Giancarlo Gonzales (Vålerenga), Roy Miller (Bodø/Glimt og Rosenborg) og Celso Borges (Fredrikstad) spilte hele kampen, mens Christian Bolaños (Start) og Randall Brenes fikk henholdsvis 65 og fem minutter. Tidligere Hønefoss-spiller Heiner Mora var ubenyttet reserve.

Costa Rica er i en tøff gruppe D i VM og skal møte England, Italia og Uruguay.