BÆRUM — JERV 0-4

BÆRUM (fvn.no): Jerv er oppe på 5.-plass og har gitt seg selv en fantastisk mulighet til å få kvalifiseringsplass. Det gjorde de etter nedsablingen av Bærum søndag. Grimstad-laget ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettet.

Se høydepunktene øverst i saken.

Fikk straffe

Etter en noe nervøs åpning pekte dommeren på straffemerket da Ohi Omoijuanfo ble lagt i bakken etter ti minutter. Selv la den tidligere Lillestrøm-spilleren ballen på 11-metersmerket og satte ballen sikkert i hjørne. Omoijuanfos 13. scoring denne sesongen.

foto
STOR DAG: Ohi Omoijuanfo og Jerv knuste Bærum (arkivfoto). Foto: Digitalsport

Men Bærum hadde også sine sjanser. Størst av dem kom bare minutter etter Jervs ledermål. Riki Alba ble spilt fri på bakre stolpe og skulle bare bredside inn utligningen, men angriperen satte ballen utenfor på blankt mål.Omoijuanfo var nære på ved å doble gjestenes ledelse midtveis i omgangen. Han knallet til fra 16 meter og ballen smalt i stolpen.

Like før pause fikk Bærum en ny god sjanse til å utligne. Igjen var det Riki Alba som ble spilt gjennom, men en strålende jobb av Nils Petter Andersen gjorde at sjansen endte med corner og ikke scoring.

Kremmerhus av Jenssen

2. omgang startet relativt jevnspilt, men plutselig smalt det fra høyrefoten til midtbanegeneralen Jan Haatveit Jenssen. Fra 25 meter skjøt han via tverrliggeren og opp i nettaket. Et kremmerhus av en scoring fra lillesandsmannen.

Ti minutter etter fikk Jerv en gavepakke av Bærums målvakt. Et innlegg skulle Grzegorz Flasza fange enkelt, men slapp ballen rett i beina til Ohi Omoijuanfo som takket og bukket. På enkelt vis satte han inn sitt andre og Jervs tredje for dagen.

Deretter åpnet det seg rom for Grimstad-laget – noe de utnyttet til det fulle. Dennis Antwi ble spilt alene gjennom med Bærums keeper. Iskald satte han ballen i nærmeste hjørne og fastsatte sluttresultatet til 4-0 for Jerv.

Stor kvalikmulighet

Etter 29 av 30 serierunder har Steinar Pedersens menn to poeng ned til Sandnes Ulf på 7. plass, men med en langt bedre målforskjell. Dermed klarer de seg med ett poeng hjemme mot Follo neste søndag.