Oppladningen til kveldens kamp mot Hønefoss kunne vært bedre for Hødd. Et forsinket opphold på Vigra er ikke et drømmescenario før bunnkampen klokken 18, så gjenstår det å se om det blir synlig på gressmatta.

Forrige rundes seier mot Fredrikstad kan ha vært det som sikret Hødd en ny kontrakt i 1.divisjon. Det har ikke vært noen dans på roser i årets sesong for Sindre Eids gutter, men seks poengsluken ned til Alta på nedrykksplass bør være nok med fem runder igjen.

Ti år siden forrige borteseier

Dagens motstander Hønefoss har heller ikke imponert nevneverdig etter nedrykket fra Eliteserien. På tolvteplass er dagens verter det laget som ligger mest utsatt rett over streken. Sist ble det 4-1 nederlag mot Ranheim. Men det er en tøff oppgave som venter gjestene fra Ulsteinvik.

Hønefoss har nemlig vunnet fem av de siste seks hjemmekampene på AKA Arena, og vi må tilbake til 2004 for å finne sist blåtrøyene dro hjem til Sunnmøre med tre poeng i bagasjen. Den gangen sto Tommy Sylte, Georg Aursnes og Ronny Jørgensen for målene i en sterk 3-1 seier.

Årets første møte endte 0-0 på Høddvoll, men det kunne sett annerledes ut. For Fredrik Aursnes fikk en eventyrlig sjanse til å avgjøre kampen fra straffemerket ti minutter før slutt. Men forsøket ble reddet mesterlig av Alexander Pedersen.

Heltne inn på venstreback

Hødd gjør to endringer på laget som slo Fredrikstad sist. Vegard Heltne kommer inn på venstreback, ettersom Victor Grodås (karantene for 3 gule kort) og Ruben-Kenneth Brandal (skulderskade) er utilgjengelige. På midtbanen tar Andreas Rekdal plass for sistnevnte.

Hønefoss (5-3-2): Jarosinski – Kildentoft, Sigurdsson, Abenzoar, Seck, Groven – Aas, Larsen, Hæstad – Kaland, Riski.

Hødd (4-5-1): Aslak Falch – Jonas Ingebrigtsen, Jesper Törnqvist, Steffen Moltu, Vegard Heltne – Joachim Magnussen, Fredrik Aursnes, Ole Amund Sveen, Bendik Torset, Andreas Rekdal — Robin Shroot.

Benk: Urke, Standal, Tepuric, Hjelmeseth, Wrele.

Det var spekulert i om kampen kom til å bli utsatt på grunn av flyproblemene, men hele Hødd-troppen er på plass.