TRONDHEIM (Adressa.no): Til Adressa.no sier Appellutvalgets leder Patrick Maloney at avgjørelsen tidligst vil komme i ettermiddag.

12. juni kom beskjeden om at Rosenborg Hockey Elite ikke får eliteserielisens for neste sesong. Begrunnelsen var klubbens sjabre økonomiske situasjon, og at den ikke hadde et revisorgodkjent regnskap for 2013. En som følger spent med på situasjonen er landslagstrener Roy Johansen. Han håper inderlig at Rosenborg blir værende i eliteserien.

Keeper Trevor Koenig slipper in 1-1-målet mot Lørenskog. Nå har Rosenborg hockey andre ting å tenke på enn mål i mot. Foto: Terje Visnes

— Jeg håper selvfølgelig på at de får lisens. Det ville vært veldig tragisk hvis vi ikke får med Rosenborg i eliteserien. I tillegg vil det bli et nederlag for hockeyen hvis Rosenborg blir borte, sier Roy Johansen

-Et tilbakeslag

Landslagstreneren har ikke fulgt med så nøye på situasjonen rundt Rosenborg. Han og resten av forbundet har jobbet med å få spredd idretten ut i landet, og Johansen føler man blir satt tilbake hvis det ikke blir noen ishockeyklubb i Trondheim.

— Vi har jobbet lenge med å få hockeyen spredd utover landet. Hvis vi ikke får med Rosenborg videre, vil dette være et stort tilbakeslag for trønderhockeyen, og dette er absolutt noe som ikke er ønsket fra oss som driver med hockey, sier Johansen.

Johansen mener at Rosenborg har vært et frisk pust i norsk hockey.

— De har vært et friskt pust, og hatt et bra miljø gjennom mange år. Det er ikke bra hvis de ikke får et eliteserielag i fremtiden, sier landslagstreneren.