Det var bunnoppgjør på AKA Arena når HamKam gjestet Hønefoss. Med seier kunne grønnbuksene krype opp i ryggen på ringerikingene,men slik ville det seg ikke.

Styrte 1. omgang

Det var de helgrønne fra Hamar som styrte førsteomgang, og kunne gått opp i ledelsen midtveis. Tre gode muligheter skapte HamKam, to ved Magnus Sylling Olsen, og en fra et frispark slått av Heidag Geir Juliusson som hold tpå å snike seg inn i det lengste hjørnet.

Men det sto 0-0 til pause, til tross for at HamKam var det beste laget, og at Hønefoss ikke maktet å skape noen ting.

— Vi er gode i første omgang, men vi mangler scoringen, der er vi ikke dyktige nok, sier Daniel Bekkevold.

Riski-dobbel

Det var Kamma som åpnet best, også i den andre omgangen. Og det var nære på at de helgrønne tok ledelsen når spissparet Gundersen/Bekkevold kombinerte fint.

Tore Andreas Gundersen dro seg lekkert fri på høyresiden før han sendte i vei et innlegg som snek seg hele veien til Bekkevold på bakerste stolpe, men sistnevnte maktet ikke sette ballen i mål.

— Det skal være mål, bankers, sier en skuffet Bekkevold etter kampen.

Så ble kampen punktert. Av en finne. Roope Riski, lillebroren til Riku som spiller i Rosenborg scoret to kjappe og sørget for at Kamma ble sendt hjem som slakt, med hans sjette og sjuende mål for sesongen.

Maktet ikke slå tilbake

Etter Riskis to mål maktet aldri kameratene fra Hamar å komme tilbake, og Hønefoss var nærmere 3-0, enn Kamma var utligning. Hjemmelaget hadde ett skudd i stolpen, og ett i tverrliggeren i tillegg til målene.

— Vi var gode helt til de får deres første sjanse, da scorer de, oppsummerer Peter Sørensen etter kampen.

Han klarte å finne positive sider ved denne kampen også, selv om det ble tap.

— Vi er igjen det beste laget i første omgang, men vi blir veldig preget av baklengsmålene.