Om nettopp det blir en fordel for det norske laget vil vise seg. Landslagssjef Antonio Conte kan velge å prøve ut spillere som vanligvis er reserver i tirsdagens oppgjør.

— Italia kan gå inn i kampen på en mer avslappet måte. Det kan slå begge veier, sier Per-Mathias Høgmo til Aftenposten.

Mot Aserbajdsjan lørdag vartet Italia i perioder opp med glimrende offensivt spill. Etter elleve minutter ble Éder frispilt av Marco Verratti med en lekker pasning. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper og det sto 1-0. Etter en halvtimes spill slo vertene tilbake. Dimitrij Nazarov gjorde 1-1, og det så ut til å gå mot uavgjort til pause.

Like før hvilen hang imidlertid ikke Aserbajdsjan med. Éder spilte fri Antonio Candreva, og midtbanespilleren fant Stephan El Shaarawy mutters alene foran målet. Vingen kunne enkelt sette ballen inn til 2-1. I annen omgang kontrollerte Italia oppgjøret. Etter 65 minutter skjøt Manchester United-spiller Matteo Darmian et lavt og hardt skudd i mål fra 18 meter. Aserbajdsjan var sjanseløse på å komme tilbake.

Dermed er Italia det tiende laget som er klare for mesterskapet i Frankrike. Tidligere er England, Tsjekkia, Island, Østerrike, Nord-Irland, Portugal, Spania og Sveits, i tillegg til vertsnasjon Frankrike, kvalifisert.

— Vår kvalifisering kan ha sett enkel ut, men ingenting er enkelt. Troppen vokser og vi må fortsette å jobbe. Vi har endret noe taktisk. Troppen får taktisk kunnskap, noe som kan hjelpe oss. Nå skal vi restituere oss, vente på kampen mot Norge og ære kvalifiseringen, sier trener Antonio Conte ifølge NTB.