Strømsgodset måtte spille de siste 20 minuttene med 10 mann, men tok seg enkelt videre i europaligakvalifiseringen med 3-0 over ungarske Debrecen torsdag.

Scoringer av Peter Kovacs, Bismark Adjei-Boateng og Øyvind Storflor sørget for at Godset kunne reise hjem med 5-2-seier sammenlagt. I hjemmemøtet var drammenserne heldige som klarte uavgjort. Torsdag var det klasseforskjell på lagene.

34 minutter var spilt da gjestene fikk uttelling for første gang. Storflor slo et frispark inn i feltet, og ballen gikk via Kovacs og i stolpen. På returen fikk den høyreiste ungareren en enkel jobbe med å sette inn 1-0. Nok et Storflor-frispark ga mer Godset-jubel etter fem minutter av annen omgang. Etter at Kovacs hadde forsøkt seg to ganger med hodet, ordnet Adjei-Boateng 2-0. Sju minutter senere tok Storflor saken i egne hender og banket til fra rundt 20 meter. Ballen gikk i ryggen på en motspiller og inn til tremålsledelse.

I det 71. minuttet skapte Jarl André Storbæk litt dramatikk da han var ufin mot en Debrecen-spiller som bakerste forsvarer. Straffen ble rødt kort, men Godset klarte fint å holde unna med 10 mann i 20 minutter.

I neste kvalifiseringsrunde venter Jablonec for Ronny Deilas menn. Motstanderen er direkte kvalifisert for 3. runde som vinner av den tsjekkiske cupen.

Strømsgodset åpner på bortebane torsdag 1. august. Returkampen på Marienlyst spilles én uke sener.