LES OGSÅ: Mathisen sier resten av året blir en kamp for å overleve

SJEKK UT: Slik er tabellen nå!

— Jeg er kjempepresset, men jeg tåler det. Men det hadde hjulpet veldig å få en seier nå, sier Bjørnebye.

Bjørnebye var i begivenhetenes sentrum både under og etter "skjebnekampen" mot Aalesund på Sør Arena i kveld. Ikke bare måtte han forklare hvorfor laget tapte enda en kamp. Han måtte også forklare oppførselen sin mot dommeren etter 68 minutter.

Fra sin plass på benken så han Espen Børufsen føre vertene i ledelsen etter 34 minutter. Andre omgang var 20 minutter gammel da Tor Hogne Aarøy headet inn 1-1 til gjestene. To minutter senere reagerte Bjørnebye på en frispark-avgjørelse av dommer Svein Oddvar Moen, og sistnevnte endte opp med å sende Start-treneren opp på tribunen.

Her er Bjørnebyes versjon av det som skjedde;

— Jeg ropte til dommeren at han måtte tillate litt mer. Jeg mente at han hadde lagt terskelen litt lavt. Det var så mye støy på banen, og jeg tror ikke dommeren hørte det jeg sa, så jeg ropte det én gang til. Da kom dommeren bort til benken, og sendte meg på tribunen, sier Bjørnebye.

Bjørnebye satt tolv minutter på setet på tribunen før Aarøy lagde sitt andre mål for dagen, og sikret seieren for sunnmøringene.

— Jeg så i hvert fall bedre derfra, sier Bjørnebye med et glimt i øyet før han fortsetter.

— Dette var en kamp vi ønsket sterkt å vinne. Aalesund forandret oppsettet sitt etter pause. Vi ønsket å fortsette å spille vårt spill, men i andre omgang så sluttet vi rett og slett å spille. Vi hadde ikke den kompaktheten vi hadde ønsket, og Aalesund fikk muligheten til å kontre mot oss, sier Bjørnebye.

Under Bjørnebye har Start kun vunnet ti av 26 kamper, og etter tapet mot Aalesund innehar laget kvalikplassen på tabellen etter året 14 første kamper.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt, Bjørnebye?

— Den sportslige situasjonen er relativt presset. Vi har underprestert, og tretten poeng er langt under det vi hadde forventet. Men jeg er en person som ikke gir meg. Jeg fighter videre, sier han.