TOK SJANSEN: Thomas Albertsen Dahlen benyttet sjansen til å gi kong Harald en god klem og fikk smil og latter tilbake. – Det var ikke planlagt, sier gullvinneren på stafetten. Rune Petter Ness / Adresseavisen

Gull-Thomas fikk kongen til å le: – Det var ikke planlagt

NM-vinner Thomas Albertsen Dahlen grep sjansen da han fikk møte kong Harald

Publisert:

Alle hadde tippet Lyn Ski som vinner av årets herrestafett under NM på Gåsbu. Men Thomas Albertsen Dahlen, Jørgen Sæternes Ulvang og Emil Iversen ville det annerledes: IL Varden Meråker er norgesmester i stafett 2018.

Les også

Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til NM-gull

– Jeg spurte kongen om vi klarte å underholde ham. Det var veldig stort å møte ham. Jeg har jo sett ham på skirenn før og vet at han er interessert, forteller Albertsen Dahlen, som fikk et stort smil og latter tilbake av kongen da han benyttet sjansen til å få en klem.

Første stafettgull for herrer

Og kongen bekreftet at han ble underholdt da Emil Iversen spurtslo Simen Hegstad Krüger på ankeretappen. Iversen fikk et fantastisk utgangspunkt av de to lagkameratene sine og dermed var det aller første stafettgullet til IL Varden Meråker i herreklassen et faktum.

KONGEMØTE: Jørgen Sæternes Ulvang, Emil Iversen og Thomas Albertsen fikk møte kong Harald etter triumfen på søndagens NM-stafett. IL Varden Meråker vant foran Lyn, mens Asker ble nummer tre. Rune Petter Ness / Adresseavisen

– Jeg sa til kongen at han må komme til Meråker neste år når vi skal ha NM på hjemmebane, forteller Albertsen Dahlen som gikk førsteetappen.

Les også

Harsem sikret dobbelt gull for Varden Meråker

– Hvor mye vil du si at denne klemmen betyr for deg?

– Det står øverst. Det var ikke planlagt, men det er den viktigste klemmen i hele mitt liv, sier Albertsen Dahlen som vekslet med Jørgen Sæternes Ulvang.

– Et høydepunkt

Han var strålende fornøyd med gjennomføringen av sin etappe.

– Det var tøft, men artig. Det var bare å bite seg fast da Hans Christer Holund kom, forteller Sæternes Ulvang.

Mens de ble hyllet av klubben etter premieutdeling, prøvde Emil Iversen å rangere NM-gullet hadde nettopp hadde vunnet med kompisene.

– Det er gode kompiser som er gode skiløpere. Det er artig at de får være med på dette. Dette er et av mine høydepunkt i karrieren. Det er en fin takk til klubben som har fått meg til bli en skiløper, sier Emil Iversen.

Publisert: