Bayern München fortsatte sin formidable rekke uten tap med 2-0 over Eintracht Braunschweig lørdag. Arjen Robben scoret begge målene før pause.

Den tyske tittelforsvareren har dermed spilt 39 strake bundesligakamper uten å gå poengløs av banen. Mot Omar Elabdellaouis lag gjorde Bayern kort prosess.

Allerede etter to minutter fant Robben nettmaskene med en heading. Etter en halvtime banket nederlenderen inn 2-0. Bayern har nøkkelspillere som Philipp Lahm, Franck Ribéry og Bastian Schweinsteiger på skadelisten, men cruiset likevel lørdag inn til en komfortabel hjemmeseier uten å måtte anstrenge seg nevneverdig.

– Det var en komplisert kamp. De spilte dypt i banen, og vi måtte jobbe godt for å finne hullene. Tabelljumboen skapte også sjanser. Bundesliga er veldig vanskelig, og jeg er fornøyd med resultatet, sa Bayern-trener Pep Guardiola etter kampen.

Elabdellaoui spilte hele kampen i Braunschweig-forsvaret.

Viktig for Dortmund

For Borussia Dortmund var kun seier godt nok etter to serietap på rad. Jürgen Klopp så mannskapet kjempe seg til 3-1 borte mot Mainz.

Pierre-Emerick Aubameyang tok gjestene i føringen etter 70 minutter, men kort tid senere utlignet Eric Maxim Choupo-Moting fra straffemerket. To sene straffemål fra Robert Lewandowski sikret til slutt Dortmund tre viktige poeng.

Leverkusen løftet seg etter å ha blitt knust 0-5 av Manchester United på eget gress i mesterligaen. Hjemme mot Nürnberg var laget tilbake på vinnersporet med 3-0-seier. Son Heung-min ble tomålsscorer.

– Vi vil bare fortsette å plukke poeng. Sett under ett vant vi fortjent, sa Stefan Kiessling, som scoret vertenes 2-0-mål. Mest dramatikk var det før kampen, da Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler ble innlagt på sykehus med nyrekolikk.

– Det er ingen fare med ham, men han har det veldig vondt, sa pressesjef Meinolf Sprink.

4-4-kamp

Bayern topper Bundesliga fire poeng foran Leverkusen, mens treer Dortmund følger ytterligere tre poeng bak.

Per Ciljan Skjelbred fikk en halvannen omgang i Hertha Berlins 0-0-oppgjør hjemme mot Augsburg. Det endte 4-4 mellom Hoffenheim og Werder Bremen, men Tarik Elyounoussi fikk ikke være med på målfesten. Han satt på benken gjennom hele kampen.

Hoffenheim ledet to ganger med to mål og hadde 4-3 i sluttminuttene, men Philipp Bergfrede utlignet for gjestene ett minutt på overtid.

Også Mohammed Abdellaoue måtte nøye seg med å se på fra benken lørdag. Hans Stuttgart tapte 0-3 for Schalke, som avanserte til 5.-plass takket to mål av Jefferson Farfán. (©NTB)

Tysk 1. Bundesliga fotball menn lørdag, 14. runde:

Bayern München – Eintracht Braunschweig 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Arjen Robben (2), 2-0 Robben (30).

71.000 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Eintracht Braunschweig.

Hertha Berlin – Augsburg 0-0 38.667 tilskuere.

Per Ciljan Skjelbred spilte 67 minutter for Hertha Berlin.

**Hoffenheim – Werder Bremen 4-4 (2-2)

Mål:** 1-0 Sejad Salihovic (str. 12), 2-0 Salihovic (str. 18), 2-1 Aaron Hunt (str. 45), 2-2 Eljero Elia (45), 3-2 Kevin Volland (49), 4-2 Kai Herdling (53), 4-3 Nils Petersen (59), 4-4 Philipp Bergfrede (90).

25.608 tilskuere.

Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim.

**Leverkusen – Nürnberg 3-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Son Heung-min (36), 2-0 Stefan Kiessling (47), 3-0 Son (77).

27.395 tilskuere.

**Mainz – Borussia Dortmund 1-3 (0-0)

Mål:** 0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (70), 1-1 Eric Maxim Choupo-Moting (str. 74), 1-2 Robert Lewandowski (str. 78), 1-3 Lewandowski (str. 90).

32.000 tilskuere.

Rødt kort: Elkin Soto (78), Mainz.

**Schalke – Stuttgart 3-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Jefferson Farfán (34), 2-0 Farfán (str. 47), 3-0 Jermaine Jones (79).