Bunnoppgjøret i den 21. runden var kampen verken Hønefoss eller Sarpsborg hadde råd til å tape. Tre minutter før full tid så det ut til å bli poengdeling, men da smelte Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda (23) til. Kanonskuddet hans i nettmaskene sørget for at hjemmelaget klatret forbi Sarpsborg og Start på tabellen.

Kvalikplass

Etter ni kamper uten triumf og fem strake nederlag er Hønefoss nå på kvalifiseringsplass på bedremålforskjell enn Start.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud jublet for sin første seier siden 20. mai.

Dansken Mikkel Vendelbo kontret inn 3-1 bare minuttet senere etter å ha blitt spilt gjennom alene med Sarpsborgs-målvakten av Riku Riski. Vendelbo passerte Duwayne Kerr og påførte Sarpsborgderes 8. strake tap da han trillet ballen i det tomme målet.

Martin Wiig (29) traff godt da han gjorde sitt femte mål for sesongen på langskuddet fra 25 meter etter bare 11 minutter av oppgjøret. Hønefoss' amerikanske sisteskanse Steve Clark var på ballen, men var for sen til å avverge at østfoldingene kunne juble for ledelse.

Tverrligger og stolpe

Hønefoss' finske toppscorer Riku Riski fikset jubel hos hjemmefansen og sin 7. nettkjenning da han banket ballen i nettaket forbi Sarpsborgs-målvakt Duwayne Kerr fra skrå vinkel.

Martin Wiig var centimetere fra å bli tomålsscorer før hvilen med et skudd i tverrliggeren, og han hadde også en i stolpen etter pausen.

Oppgjøret bar tydelig preg av at det var mye som sto på spill, og finspillet og underholdningen uteble i store perioder.