TRONDHEIM (adressa.no): — Nå har jeg vært med en stund hvor vi har mistet sluttspill på oppløpssiden. Jeg har veldig lyst til å få med meg et sluttspill, og har stor tro på at vi klarer det denne gangen, sier Ola By Rise til adressa.no

Derfor har han nå takket ja til å fortsette som assistenttrener for Norge ut neste kvalifisering. Det har vært kjent en stund at Drillo ønsket By Rise med videre, og nå har 50-åringen hatt samtaler med NFF.

Var i samtaler med Viking

- Jeg føler det fungerer veldig bra i team med Drillo, hvor jeg har frihet. Jeg er for eksempel veldig giret på å være med å utvikle angrepsspillet mot etablert forsvar. Det ligger fortsatt et uforløst potensial i denne spillergruppa, og jeg er giret på jobbe for å utvikle landslaget videre , utdyper han.

By Rise sier at han måtte en tur i tenkeboksen før han kunne gi et svar. Han hadde andre muligheter, og var i kontakt med Viking om trenerjobben der.

— Jeg var av dem som var i samtaler med Viking, sier han - uten å ville utdype om han ble tilbudt jobben før noen andre kom inn i bildet.

By Rise er imidlertid klar på at landslagsjobben var førsteønsket.

– Det er veldig spennende med landslaget. Vi går inn i en kvalifisering hvor vi har det jeg vil kalle en av tidenes sjanser for å kvalifisere oss, vi har fått et u-23-landslag som det vil bli satset på - og jeg gleder meg også til å se et klubblandslag på Thailand-turen i januar, sier By Rise.

Har klausul

By Rise innrømmer samtidig at han ikke er fremmed for å bli hovedtrener igjen en dag. Han har også en klausul i kontrakten om at han kan få den muligheten om den skulle dukke opp under kvalifiseringen - som han hadde i forrige kontrakt. Og By Rise tror dette blir hans siste kvalik som landslagsassistent:

- Det vil tiden vise. Men jeg er åpen for å prøve noe annet etter dette. Enten i fotballen eller utenfor , sier By Rise.