Tirsdag reiste Roy Johansen og ishockeylandslaget til VM i Moskva. Dette blir det siste mesterskapet under Roy Johansens ledelse. Fra og med neste sesong er det bare Vålerenga som gjelder for mannen som har vært landslagssjef siden 2001. Roy Johansen tar over Vålerenga.

VM-oppladningen kunne vært mye hyggeligere for landslagstreneren. I forrige uke mistet han faren Olaf (85), en kjent mann både i ishockey— og fotballkretser i Vålerenga.

— Vi må vente med begravelsen til etter at VM er over, sier Johansen til Aftenposten. Det betyr tidligst 19. mai.

Moren døde før VM i 2004

Olaf Johansen var fast tilskuer på Vålerengas kamper både i fotball og ishockey. Det samme var kona Liv som døde rett foran VM på hjemmebane i 2004. Faren, som de siste årene har bodd i en leilighet i kjelleren hos sønnen, ble alvorlig syk rett før landslaget skulle dra på treningsleir til Danmark for to uker siden. Men tilbakemeldingene fra sykehuset var positive, og den første krisen ble avverget. Noen dager senere ble han overført til et sykehjem.

Da ishockeylandslaget var samlet i forbindelse med landskampene mot Frankrike på Lørenskog sist helg, fikk imidlert Roy Johansen dødsbudskapet.

— Vi tror han døde av en aneurisme (sprukket pulsåre), forklarer Johansen.

— Det er klart dette har vært tøft, men det er også livets gang. Det er ikke alle som får et så bra liv helt til man er 85 år, understreker landslagssjefen.

Norges første kamp i VM går mot Danmark kommende lørdag. VM vises på MAX og Eurosport.