I ettermiddag spiller Mushaga Bakenga NM-finale for juniorer mot Brann på Lerkendal. I morgen spiller 19-åringen en viktig kamp i sølvjakten mot Brann på samme sted.

Mandag morgen håper han å våkne til overskrifter i avisene om at han vært med på å vinne begge deler.

– Jeg er oppvokst i Trondheim og har vært RBK-supporter lenge før jeg begynte i klubben. Jeg innrømmer at jeg ikke er spesielt begeistret verken for Brann eller Bergen. Denne helgen handler om ære, sier Bakenga.

Årsaken til at han ikke har Brann-trøye øverst på ønskelista skriver seg tilbake til 2000. 16. april dette året satt en pur ung Mushaga Bakenga og jublet over at John Carew scoret to mål mot nettopp Brann på Lerkendal. Men bergenserne kom tilbake, og festkampen endte til slutt 4-4. Til guttungen på tribunens store fortvilelse.

– A-kampen betyr mest

– Dette er det største minnet jeg har fra tiden jeg fulgte RBK fra tribuneplass. Det var utrolig skuffende. I tillegg husker jeg en viss kamp i Bergen i vår (tap). Jeg har mye å revansjere, smiler han.

Det er på forhånd bestemt at han skal spille én omgang i dagens juniorfinale. Nettopp for å være frisk nok i beina til å kunne spille 90 minutter i morgen – dersom Jan Jönsson ønsker det. Bakenga fikk seg en trøkk i kneet mot Fredrikstad, men regner med at han tåler begge kampene.

– Jeg håper at jeg får starte igjen på søndag, og følte jeg leverte en god søknad sist. Men det er treneren som bestemmer, sier han.

– Hvilken kamp blir viktigst?

– A-kampen er viktigst for byen og klubben. Vi har veldig lyst på den sølvmedaljen. Samtidig blir det artig å få oppleve en ny cupfinale. Jeg har vært med på det en gang tidligere, og har veldig lyst til å bli mester igjen.

– Hvilken kamp blir vanskeligst?

– Det tror jeg blir A-kampen, det også. Brann har overrasket i eliteserien i år, mens vi har svingt noe mer. I juniorfinalen må vi tåle å være klare favoritter. Vi har et godt lag, og er vanskelige å slå på Lerkendal, smiler han.

– Tøff i hodet

Etter en småturbulent sesong tør Bakenga være offensiv i uttalelsene sine igjen. Onsdag herjet han med FFK-forsvaret i 2-0-kampen. Etterpå innrømmet han at han nærmest hadde gitt opp 2011-sesongen.

– Det startet bra i vinter og i vår, så havnet jeg litt ute i kulden. Det var tungt. Men jeg presterte jo ikke da jeg fikk sjansen, heller, sier han selvkritisk.

Han mener han er langt piggere nå.

– Det var artig mot Fredrikstad, og jeg er lettere i kroppen igjen. Men jeg er uansett ikke fornøyd med sesongen. Nå håper jeg at de siste ukene skal bedre totalinntrykket, sier han.

– Det ble skrevet mye om deg i vår, fordi det tok så lang tid å få signert ny kontrakt. Hvordan preget den tida deg?

– Jeg føler at mye av det som ble sagt ikke stemmer, og at folk uttalte seg uten å kjenne saken godt nok. Akkurat det måtte jeg nesten le av. Men jeg er ganske tøff i hodet, og tror ikke det påvirket meg så veldig, sier han.

Nå er dette glemt, og denne helga handler alt om Brann. Og fra Utsikten på Byåsen, hoppende over Trondheim sentrum, har 19-åringen planen klar:

– Jeg kan jo ikke si noe annet enn at jeg ønsker å score i begge kampene. Men det viktigste er å vinne.

– Begge to, sier Mushaga Bakenga.